Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Victor werd als ambassadeur van de Nationale Sportweek gevraagd omdat hij arts en illusionist is. “Dat vond de organisatie een leuke combinatie. Ik heb geneeskunde gestudeerd en kan met die achtergrond laten zien hoe gezond sporten is. En doordat ik illusionist ben, kan ik dat combineren met een leuke vorm van entertainment.”

Gezelligheid en voorlichting

Victor hoefde niet lang over de vraag om ambassadeur te worden na te denken. “Ik vind de Nationale Sportweek een mooi doel. Aan de ene kant is het heel luchtig, het draait om gezelligheid en lol maken. Maar sport is ook een heel relaxte, easy-going manier om mensen te laten zien hoe belangrijk het is om gezond te leven. Beweging en voorlichting zijn de pijlers van de preventieve gezondheidszorg. Het leukste vind ik de gesprekken die het losmaakt. Als je over de Nationale Sportweek vertelt, zijn mensen automatisch geïnteresseerd. Het is een leuke manier om sport te promoten.”

Magie in Zwolle

Zaterdag is Victor bij de afsluiting van de Nationale Sportweek in Zwolle. “Daar ga ik een prijs uitreiken op een magische manier”, vertelt hij. “Het is een prijs die bij een van de workshops hoort, maar ik weet niet of ik er al meer over mag vertellen. Ik ga ook een aantal illusies laten zien, daarvoor zijn speciale speelkaarten met het logo van NOC*NSF gedrukt.”

Seven minute workout

Graag was Victor ook bij activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek gaan kijken, maar zijn bomvolle schema laat dat helaas niet toe. “Er is minder mogelijk dan ik graag zou willen, maar op deze manier draag ik toch mijn steentje bij.” En houdt hij in dat drukke leven nog wel tijd over om zelf te sporten? “Ik heb vroeger veel gehockeyd en getennist, maar tegenwoordig heb ik niet veel tijd meer om met een team af te spreken”, vertelt Victor. “Daarom doe ik nu meer sporten die je op elk moment van de dag kunt doen, zoals hardlopen en de seven minute workout.”

Wil je net als Victor Mids zaterdag erbij zijn in Zwolle?

Meer informatie vind je in dit artikel op Sport.nl of bezoek de website 200jaarkoninkrijk.nl.

 

Foto: Fototeam KenM/ Nationale Sportweek

  • Datum: 23-04-2015
#nationalesportweek #Evenementen

Lees ook