Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Kleine kinderen denken niet aan gevaar zoals volwassenen dat doen. In het zwembad willen ze lekker spelen, pret maken in het water en om het bad heen achter vriendjes en vriendinnetjes aan rennen. Ze staan niet stil bij hoe hard ze op de zwembadvloer kunnen vallen, totdat het echt gebeurt.

Veilig rond het water

Zwembaden kunnen zelf veel maatregelen nemen om de veiligheid rondom het bad zo groot mogelijk te maken. Veel baden doen dat ook: ze leggen antislipmatten rondom het water neer of laten de vloer behandelen zodat hij niet meer zo hard en glad is. Eerder waren er ook al antislip-waterschoentjes om kinderen te behoeden voor uitglijden. Nu beschermt ook de antislip-zwemsok kleine waterratten op alle oppervlakken.

Octopus

De antislip-zwemsok, bedacht door het Nederlandse OCKYZ en vooral bedoeld voor kinderen van één tot zeven jaar, is licht van gewicht en heeft open tenen, waardoor hij voor kinderen comfortabel is om te dragen en ze er lekker mee rond het water kunnen rennen. Ook voor ouders is de sok handig, want hij past door het kleine formaat makkelijk in de zwemtas. Om het dragen van de antislip-zwemsok leuk te maken heeft hij als beeldmerk een octopus gekregen. “We willen dat kinderen hun veilige antislip-sokken willen dragen”, zegt Jermaine Moerli, algemeen directeur van OCKYZ. “We zeggen: ‘Wie cool is, draagt de octopus’.”

Bronnen: OCKYZ en Nieuwsbank
Hoofdfoto: Shutterstock

  • Datum: 11-04-2015
#Innovatie #Materiaal #Veiligheid #Zwemmen

Lees ook