Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Wist je dat in twee kleine paaseitjes meer calorieën zitten dan in één gekookt ei? Qua calorieën kun je een klein paaseitje vergelijken met een appel of een plak ontbijtkoek. En als je een groot paasei verorbert, krijg je meer calorieën binnen dan wanneer je twee gebakken eieren opeet. Een groot paasei kun je daarmee vergelijken met een Magnum, slagroomtaart of Mars.

Paasworkout

Dat is schrikken, hè? Maar als je met Pasen tijd hebt om chocolade-eieren te eten, heb je vast ook genoeg vrije tijd om te trainen. Dit is jouw workout voor de paasdagen:

  • spring op de fiets: met acht minuten fietsen train je één klein paaseitje eraf, met drie kwartier trappen een groot paasei;
  • zoek je springtouw op: zes minuten touwtjespringen compenseert het eten van één klein paaseitje, een halfuur het eten van een groot ei;
  • ren: na vier minuten hardlopen heb je de calorieën van één klein paaseitje verbrand, na twintig minuten die van een groot paasei;
  • ga naar het zwembad: na acht minuten baantjes trekken ben je de calorieën van één paaseitje kwijt, na veertig minuten die van een groot ei;
  • werk in de tuin: negen minuten tuinieren is voldoende om de calorieën van één klein paaseitje te verbranden. Voor die van een groot ei moet je je groene vingers 45 minuten aan het werk zetten.

Het grote werk

En dan zijn er ook nog de paashazen en andere figuren van chocolade. Als je hoort hoeveel calorieën die bevatten, schrik je je helemaal een hoedje. Een middelgroot figuur van melkchocolade is goed voor 800 calorieën, een groot figuur zelfs voor 1.100 calorieën. Dat zijn er evenveel als er in twee borden stamppot zitten. Dat wordt dus twee uur en veertig minuten fietsen, een marathon touwtjespringen van een uur en vijftig minuten of een hardlooprondje van een uur en twintig minuten.

Bronnen: Telegraaf.nl en Gezondheidsnet.nl
Foto: Shutterstock

  • Datum: 05-04-2015
#Tipvandeweek #Bewegen

Lees ook