Smakelijk sportief: snelle volkorenpasta met spinaziemix

Ingrediënten

75 gram volkorenpasta
120 gram rundertartaar
400 gram spinaziemix: dit is een mengsel van 200 gram verse bladspinazie, 50 gram rode ui, 50 gram gele paprika, 50 gram rode paprika en 50 gram wortel (kant en klaar te koop in de lente of zelf samenstellen)
Peper en zeezout naar smaak
Nootmuskaat naar smaak 

Bereidingswijze

  • Zet de volkorenpasta met ruim kokend water op en laat in 8 minuten gaar koken.
  • Verhit de wok.
  • Bak de tartaar op hoog vuur droog in de wok, rul de tartaar los tijdens het bakken.
  • Neem de tartaar uit de wok als hij gaar is.
  • Verhit de wok weer goed, voeg de spinaziemix toe en roerbak dit op hoog vuur, ondertussen omscheppend met een pollepel. Als de spinazieblaadjes geslonken zijn, is de roerbak klaar. Dit duurt maar enkele minuten.
  • Giet intussen de pasta af en laat uitlekken.
  • Voeg de tartaar en pasta bij de spinaziemix.
  • Voeg peper, zeezout en nootmuskaat naar smaak toe.
  • Meng alles nog eens goed door elkaar.

Bereidingstijd

25 minuten

Voedingswaarde

Energie: 469 kilocalorieën
Eiwit: 42 gram
Vet: 8 gram
Koolhydraten: 58 gram
Voedingsvezels: 14 gram

Kookweetje

Meestal wordt er rundergehakt gebruikt in pastagerechten. Rundergehakt bevat veel meer (verzadigde) vetten dan rundertartaar. In deze pastamaaltijd proef je het verschil bijna niet. Zo voldoet dit gerecht aan de eisen voor een goede sportmaaltijd. 

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

Publicatiedatum: 20-04-2015