Smakelijk sportief: beschuit met kwark, rabarber en aardbeien

Ingrediënten basisrecept rabarber

450 gram rode rabarberstronken, in stukjes van 1 centimeter gesneden
250 gram aardbeien (eventueel ontdooide diepvriesaardbeien)
70 gram honing

Bereidingswijze basisrecept rabarber

  • Doe al wassend de rabarber met aanhangend water in een kookpan. Voeg geen extra water meer toe om te koken!
  • Breng dit aan de kook.
  • Voeg de aardbei en de honing toe.
  • Laat zachtjes doorkoken met de deksel op de pan, totdat alle rabarberstukjes tot moes zijn gekookt.
  • Blijf in dit proces regelmatig doorroeren met de pollepel.
  • Laat de rabarber afkoelen.

Overige ingrediënten

2 volkoren beschuiten
100 gram magere kwark
200 gram rabarber van bovenstaand recept (= 25%)

Bereidingswijze

  • Besmeer de beschuitjes met kwark en smeer er vervolgens een laagje rabarbermoes over.

Bereidingstijd

15 minuten rabarbermoes
2 minuten maken van het gerecht met beschuit

Voedingswaarde

Energie: 223 kilocalorieën
Eiwit: 15 gram
Vet: 2 gram
Koolhydraten: 37 gram
Voedingsvezels: 5 gram

Kookweetje

De rabarber is heel goed te bewaren in de koelkast. Hierdoor kun je zeker nog vier dagen smullen van dit recept. Varieer ook eens met toevoeging van extra fruit. Denk aan ander zacht fruit, ananas, appel of peer. Hoe meer je varieert, hoe meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

 

Publicatiedatum: 27-04-2015