Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’ is de naam van de wielertentoonstelling, die spannende verhalen vertelt over frauderende renners die het parcours niet fietsend maar met de trein aflegden of die op weg naar de overwinning net als afgelopen zondag in Parijs-Roubaix werden gestuit door gesloten spoorbomen.

Tourhelden

Uit de collecties van het Huis van de Wielersport en Beeld en Geluid mag het Spoorwegmuseum onder andere fietsen, wielershirts, foto’s en videobeelden van de Nederlandse Tourhelden laten zien. Natuurlijk is er aandacht voor de Nederlandse winnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk en voor de verhalen rond de ‘Nederlandse’ berg Alpe d’Huez. Ook de eerste Nederlandse deelnemers in 1936 komen aan bod, net als de ‘posttrein’ van TI Raleigh en de Locomotiefploeg van Kees Pellenaars. En dan is er ook nog een intrigerend verhaal rond de bus van een bordeel in de Tour… 

De tentoonstelling bezoeken

De tentoonstelling in het Spoorwegmuseum loopt tot en met 26 juli, de dag waarop de renners in de Tour de France finishen op de Champs-Elysées in Parijs. Daardoor kun je een bezoek ook combineren met het startweekend van de Tour in Utrecht op 4 en 5 juli. Het parcours loopt praktisch langs de deur van het museum. Kijk voor meer informatie op de website van het Spoorwegmuseum: www.spoorwegmuseum.nl.

Foto: Anders / Flickr CC

  • Datum: 15-04-2015
#Evenementen

Lees ook