Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Zo’n 10 kilometer lijkt misschien een makkie, maar het is wel twee keer zo ver als je de vorige keer liep. En dat vier dagen achtereen. Ga daarom niet te snel van start, maar begin lekker rustig, zeker op de eerste dag. Als blijkt dat jij een hoger tempo aankunt dan je vriend of dat je hem juist niet goed kunt bijbenen, loop dan allebei op je eigen snelheid. Er doen zo veel mensen mee dat je altijd wel met iemand op kunt lopen. Maar dat geldt natuurlijk niet als je bij je eigen klas of club moet blijven.

Oefenen

Als je ook buiten de Avond4daagse aan sport doet en wandelt, is het niet echt nodig om vooraf te trainen. Ben je het niet gewend om zo’n lange afstand te lopen, dan kun je een paar weken van tevoren een keer oefenen met het wandelen van 10 kilometer. Dat weet je als de Avond4daagse begint wat je kunt verwachten.

Loop je schoenen in

Hoe langer de afstand die je loopt, hoe belangrijker de schoenen die je draagt. Heb je net voor de Avond4daagse nieuwe schoenen gekocht, dan wil je die natuurlijk graag showen, maar dat is niet echt een goed idee. Je kunt beter ingelopen schoenen dragen of nu alvast nieuwe schoenen kopen en die samen met je ouders of vrienden goed inlopen. Het is ook belangrijk dat je schoenen lekker zitten: niet los, maar ook niet te strak. Als je een langer stuk loopt, worden je voeten namelijk een beetje dikker.

Poncho in plaats van paraplu

Welke kleding je aantrekt hangt natuurlijk af van het weer. Je kunt het beste een paar dunne laagjes over elkaar dragen, dan kun je altijd nog iets uittrekken als je het onderweg warmer krijgt. Als het regent kun je beter een poncho aantrekken dan een paraplu dragen, want voor je het weet raak je daarmee iemand, met al die andere lopers om je heen.

Maak plezier!

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in het lopen. Klets tijdens het wandelen met elkaar, maak grapjes of zing een liedje. Je zult zien dat die 10 kilometer dan een fluitje van een cent is.

Wil je ook deelnemen?

De Avond4daagse is overal in Nederland. Van Zwolle tot Tilburg en van Utrecht tot Assen. Op de website van de Avond4daagse kun je opzoeken of er ook een Avond4daagse bij jou in de buurt is. Staat de Avond4daagse in jouw woonplaats er niet bij? Dan is dit waarschijnlijk geen officiële Avondvierdaagse van de KWBN.

Bronnen: Avondvierdaagse en AV Duiven

Foto: KWBN

  • Datum: 30-04-2015
#Vraagenantwoord #Evenementen #Voorbereiding #Wandelen

Lees ook