Tijdens deze eerste editie van het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) ontvangt gastheer Wilfried de Jong iedere dag diverse gasten uit de sportwereld in zijn 45 minuten durende talkshow. Iedereen die een kaart voor een film van die dag heeft, kan de talkshow bijwonen.

Gesprekspartners

De diverse gasten uit de sport- en filmwereld die Wilfried de Jong ontvangt, passen bij de programmering van de dag. Op de openingsavond komt Lucia Rijker, oud-bokser en actrice, over vanuit Los Angeles om te praten over haar film Bittersweet. “Ik ben erg blij met het feit dat het SFFR aandacht geeft aan onze film. Ik kijk er dan ook naar uit om aanwezig te zijn in Rotterdam”, aldus Rijker.

Ook Annette van Trigt, maakster van de documentaires De Slag om London en Totilas: Paard en Fenomeen, schuift die avond aan. Van Trigt: “Dat de productie van mijn eerste grote sportdocumentaires samenvalt met de eerste editie van het SFFR kan haast geen toeval zijn: meer aandacht en een mooi podium voor achtergrondverhalen. Sport als metafoor voor het leven. Wordt hopelijk vervolgd de komende jaren.”

Op zaterdag 11 april neemt Rotterdammer en voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos plaats aan de gesprekstafel. Hij praat met Wilfried de Jong over zijn favoriete documentaire: Senna. Doornbos: “Senna is mijn grote idool uit de autosport. Zijn docu is een van de meest indrukwekkende docu’s die ik ooit gezien heb. Het omschrijft precies de man Ayrton Senna. Zijn charismatische voorkomen en zijn pure rauwe snelheid op het circuit.”

Filmladder

Op het programma staan, naast bovengenoemde juweeltjes, de mooiste sportfilms en -documentaires. Over helden van lang geleden en helden van nu, over oude en opkomende sporten, over bekende en minder bekende sportverhalen, ver weg en dicht bij huis. Wat te denken van I am AliThe Crash ReelThe Loneliness of the Long Disctance Runner en het bijna uitverkochte Pantani, Accidental Death of a Cyclist? Of Boys of Summer en Sparta Rotterdam: Bij Wat Ook Moog Gebeuren. En dan zijn daar nog The Other Side Of The Heart Is White en A Sunday in Hell. En nog heel veel meer... Keuze te over dus.

Benieuwd naar de gehele lijst? Bezoek dan Sportfilmfestival.eu voor het filmmenu. En houd ook goed de sociale media in de gaten. Want daar lees je komende week welke regisseurs en sporters aanwezig zullen zijn om na afloop van hun film vragen te beantwoorden van het publiek in de zaal.

Speciale voorstelling

Tijdens het Sportfilmfestival is er ook aandacht voor de sportfilm van de toekomst. De nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van film en sport, met toepassingen als Vine en GoPro, hebben ervoor gezorgd dat we dichter op de huid van de sporter zitten dan ooit.

Sportmarketingcommunity SPORTNEXT.nl organiseert op vrijdag 10 april een Live Sessie over wat de digitale revolutie de sportfilm heeft gebracht en laat de fantasie de vrije loop voor wat de mogelijkheden voor de toekomst betreft. 's Avonds kunnen geïnteresseerden na een gezamenlijk diner lekker onderuitzakken en genieten van een speciale selectie van de gaafste sportvideo’s die online te vinden zijn over sporters, merken, mensen en technologie. Twee uur lang kijken naar spetterende video’s, vette edits, GoPro, point-of-view, drones, inspiratie, topmuziek en alles wat next is! Ben je benieuwd naar deze vergezichten en wil jij het beste van het web zien op het grote witte doek? Schrijf je dan in voor deze speciale voorstelling

Kom ook en blijf bij!

Loop jij warm voor sportfilms en -docu’s en ben je enthousiast over het affiche voor Sportfilmfestival Rotterdam? Reserveer dan nu je kaarten online.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de websiteFacebook en volg het filmfestival via Twitter.

Foto: Sportfilmfestival Rotterdam en SPORTNEXT.nl

  • Datum: 04-04-2015
#Evenementen

Lees ook