Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Als je je op het International Sports Film Festival Amsterdam wilt laten inspireren door sporters van over de hele wereld, moet je in bioscoop Het Ketelhuis zijn. Er zijn zo’n twintig films, zoals Next Goal Wins over het Amerikaans Samoaans voetbalteam, dat sinds de 31-0 interlandnederlaag tegen Australië in 2001 bekendstaat als ‘The worst football team on the planet’. Als de kwalificatiecampagne voor het WK voetbal in Brazilië van afgelopen jaar nadert, besluiten de bewoners van het eiland het roer om te gooien. Ze trekken de eigenzinnige Nederlandse coach Thomas Rongen aan. Lukt het hem om dit team van losers te transformeren in winnaars?

Inspirerende films

In Beyond All Boundaries staat de cricketgekte in India centraal, in Brothers in Exile de Cubaanse honkbalbroers Hernandez die alles achterlaten om in Amerika hun honkbaldroom na te jagen en in de films Messi en Senna vanzelfsprekend deze twee iconische sporthelden. “Sportfilms zijn enorm rijk en behoren tot de meest interessante en inspirerende films die worden gemaakt”, zeggen de organisatoren van het festival. “Daarbij is sport één van de meest mediagenieke en verhalende onderwerpen die je maar kunt bedenken.” 

Modderspetters

Tijdens het sportfilmfesitval is er ook aandacht voor de Amstel Gold Race, dé Nederlandse wielerklassieker die zondag in Limburg verreden wordt.  De wedstrijd wordt tijdens het festival live uitgezonden en voorzien van deskundig commentaar van wielrenner Kai Reus, Frits Barend en Jaap Stalenburg. Daarna wordt de wielerfilm For The Love of Mud vertoond, die het veldrijden en de beleving daarvan op zo’n unieke manier in beeld brengt dat je de modderspetters bijna op je gezicht voelt.

Filmpje pakken?

Het complete programma, trailers en nog veel meer vind je op www.isffa.nl.

 

Foto: Flickr CC/Cindy

  • Datum: 18-04-2015
#Evenementen

Lees ook