De Nederlandse Bridge Bond (NBB) heeft zelf een lijstje met bridge-apps samengesteld. Er zijn apps waarmee je kunt leren bridgen, apps waarmee je bridge kunt spelen of om scores mee uit te rekenen.

StepBridge

StepBridge is de internetbridgeclub van de NBB. Als lid van de bond kun je de bijbehorende app gratis gebruiken. Je installeert StepBridge niet via de App Store of Google Play, maar via het adres app.stepbridge.nl, waar het zich verder vanzelf wijst. Net als op je computer kun je het opnemen tegen spelers van je eigen niveau, of je nu net begonnen bent of al een doorgewinterde bridger bent.

Dammen

Dammen is een app waarin je je krachten kunt meten met een echte tegenstander waar ook ter wereld of tegen de computer. De partijen tegen de computer zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Stuk voor stuk worden ze automatisch opgeslagen, zodat je ze nog eens kunt nazoeken om te analyseren welke zetten je gedaan hebt en wat je daarvan kunt leren. Voor nog meer uitdaging kun je ook een potje dammen met een tijdslimiet. De app is gratis te downloaden voor iPhone en iPad.

Ook voor Android-gebruikers is er een app die Dammen heet, maar dan van een andere maker. Ook in deze app kun je het opnemen tegen spelers van allerlei niveau, en zowel tegen vrienden als onbekenden. Deze app is eveneens gratis te downloaden.

Schaken

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond had een tijdlang haar eigen app, maar die bestaat niet meer, al onderzoekt de bond wel mogelijkheden voor nieuwe apps om het schaken te stimuleren. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld kiezen voor de app Schaken, waarin één van de beste online schaakmachines ter wereld is gepropt. Deze machine heeft meegedaan aan de World Microcomputer Chess Championships en eindigde daar op de vierde plaats. Maar wees gerust: de Schaken-app biedt je tegenstand op jouw eigen niveau, van beginner tot grootmeester. De app is gratis te downloaden voor gebruikers van een iPhone of iPad.

Schakers met een Android-telefoon kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de gratis app Chess Free, met twaalf spelniveaus van beginner tot expert en met de mooiste look & feel van alle schaakapps voor Android. Ook hier kun je weer zelf bepalen of je tegen een vriend speelt of je laat uitdagen door de computer. Veel schaakplezier!

Foto: Shutterstock

  • Datum: 04-04-2015
#Apps #Denksport

Lees ook