Bekijk onderstaande video’s en laat je ook inspireren door de kracht van sport!

Every runner has a reason

Ronnie Goodman is dakloos. Hardlopen is zijn vlucht uit de realiteit. En Goodman rent de halve marathon van San Francisco voor een goed doel, namelijk om geld op te halen voor de organisatie die hem steunde toen hij het nodig had. De kracht van sport prachtig in beeld gebracht.


Thank You, Bicycle

De video van Lars Veenstra over zijn carrière als downhill mountainbiker en hoe belangrijk een fiets voor hem is, scoorde binnen een week 300.000 views en is inmiddels over de 500.000 views gegaan. Lars Veenstra kwam speciaal voor het Sportfilmfestival Rotterdam vertellen over hoe en waarom hij de video heeft gemaakt. Zijn eigen videoproductiebedrijf Lars Veenstra bestaat drie jaar en dat leek hem een mooi moment. Geniet van zijn avonturen in een video met ups-and-downs.

The Return - D Rose

In april 2012 nam de carrière van Derrick Rose een dramatische wending. D Rose zakte naar de grond en greep naar zijn linkerknie. Einde carrière? Uit de spotlights? adidas maakte juist een minidocumentaire over zijn herstel. Over hoop, vertrouwen, geloof, drive en zijn comeback. The Return brengt zijn lijdensweg prachtig in beeld. Een jaar later scheurde hij zijn andere knie en een aantal maanden geleden wederom zijn linkerknie. Genoeg materiaal voor een hartverscheurend vervolg, zou je zeggen.

The Jogger

Grootse prestaties zijn niet exclusief voor topsporters. Voor sporters in de spotlights. Voor sporters met sponsorcontracten. Iedereen kan een grootste prestatie leveren, zo bewijst Nike in een pakkende video vlak voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Nathan Sorrel, de dikkige jongen in de video, verloor in de maanden na de opname maar liefst vijftien kilo. En zijn doel was om binnen een halfjaar nog vijftien kilo kwijt te raken.

Danny MacAskill Rides Rotterdam

Om de avond in stijl af te sluiten een video over Rotterdam. Danny MacAskill rijdt op zijn BMX door, onder en over iconische plaatsen in Rotterdam. Let op: niet voor mensen met hoogtevrees.

Bron: SPORTNEXT.nl

  • Datum: 12-04-2015
#Trends #Evenementen

Lees ook