Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Er kwamen ontzettend veel goede ideeën binnen. Sommige ideeën waren heel doordacht, andere creatief, strategisch van opzet of juist rechttoe, rechtaan. Elk idee had wel iets waardevols in zich. Het was dan ook beslist niet gemakkelijk voor de jury, die bestaat uit niemand minder dan Kees Jansma, Erben Wennemars en Minke Booij, om de beste drie voorstellen te selecteren, maar het is gelukt. De volgende initiatieven (in willekeurige volgorde) maken kans om zaterdag 25 april in Zwolle het beste sportidee van Nederland te worden.

Samen op weg naar een ton

De klap kwam hard aan bij Atletiekvereniging Suomi uit Santpoort, toen halverwege 2013 werd geconstateerd dat het huidige houten clubhuis onderhevig is aan een onomkeerbaar rottingsproces. Een nieuw onderkomen is voor Suomi noodzakelijk. Om dat te realiseren moet de club zelf 100.000 euro zien op te hoesten. Een aantal leden stond op en richtte een daadkrachtige commissie op, onder de actienaam 'Op weg naar een ton'. Daarna kwam het inzamelingsproces in een stroomversnelling. Jong en oud is al anderhalf jaar bezig met het opzetten van kleine en grote acties. De één verkoopt blikken met koeken, de ander organiseert een Hollandse feestavond. Daarnaast hebben veel leden een obligatielening met periodieke gift afgesloten. Op de website en via sociale media en nieuwsbrieven worden de leden en andere betrokkenen duidelijk geïnformeerd over de stand van zaken. De geldmeter van de inzamelingsactie staat op 80.000 euro, een bedrag waarvan de vereniging aanvankelijk niet had durven dromen. De actie heeft de club geleerd om niet bang te zijn voor grote bedragen, maar gewoon in actie te komen. Ook al ben je nog zo klein.

Werkzoekend? Sport met korting!

Sporten en netwerken bij een sportclub helpt werkzoekenden tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan. Als deze ontmoetingen plaatsvinden tijdens kantoortijden, worden de ruimtes en sportvelden optimaal benut en blijven de werkzoekenden in een regelmatig patroon van tijdsbesteding. Ze voelen zich minder eenzaam en komen minder gauw in een isolement door het gebrek aan collegiale contacten. Door deze groep mensen tegen een gereduceerd tarief te laten sporten, toont de sportvereniging haar maatschappelijke betrokkenheid en die goodwill zal volgens Hockeyclub Houten leiden tot winst op diverse terreinen. De club laat zien dat ze inwoners die het financieel moeilijk hebben, tegemoet komt. Verder verkrijgt de vereniging gratis publiciteit door nieuwsberichten in de plaatselijke krant en natuurlijk door mond-tot-mondreclame. Dit kan weer extra sponsorkansen opleveren bij bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen nastreven.

Voetbal voor iedereen

Op de traditionele voetbaltijden - avonden en weekenden - zit sportpark De Groote Wielen van OJC Rosmalen helemaal vol. Om tot een hogere bezetting te komen en dus ook meer inkomsten te krijgen, bedacht de club activiteiten voor iedereen: jong, oud, man, vrouw, getalenteerd, recreant. Dankzij de nieuwe aanpak, waarbij nadrukkelijk de samenwerking met andere partijen wordt gezocht, floreert één van ’s lands grootste voetbalclubs als nooit tevoren. Het concept 'Voetbal voor iedereen' loopt als een rode draad door de hele vereniging, met onder meer 35+-competities voor zowel mannen als vrouwen, voetballen voor peuters en kleuters tussen de twee en vier jaar op de woensdagochtend, voor kinderen van vijf tot en met acht jaar op de vrije woensdagmiddag, een zeven- tegen-zevencompetitie op de vrijdagavond, G-voetbal en een project dat obesitas bij kinderen moet tegengaan.

Prijsuitreiking

De winnaar van deze strijd om het beste sportidee van Nederland wordt op zaterdag 25 april op het schild gehesen. Op die dag vieren we, onder het motto ‘Lang Leve de Club!’, met een speciaal festival voor alle maatschappelijke stichtingen en verenigingen van Nederland dat ons koninkrijk 200 jaar bestaat. De winnende club mag niet alleen strijken met de eer, maar spekt ook de clubkas met maar liefst 10.000 euro!

Draag jij je sportvereniging ook een warm toe? Kom dan de 25ste naar Zwolle en vier het sportfeest gezellig mee! Pik je mooi de afsluiting van de Nationale Sportweek even mee.

Foto: NOC*NSF

  • Datum: 15-04-2015
#NOC*NSF #nationalesportweek #Evenementen

Lees ook