Het blauwe polsbandje is de eyecatcher van de campagne Code Blauw. Door dat te dragen kun je laten zien dat je achter de boodschap staat van de campagne die vorige week tijdens de Swim Cup in Eindhoven is gelanceerd. Alle betrokken partijen vinden het belangrijk dat je in het zwembad respectvol met elkaar omgaat, je aan de regels houdt, je inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral samen veel plezier maakt.

Aanstekelijk

Alle partijen die zich aan Code Blauw verbonden hebben, ontvingen in Eindhoven een blauw polsbandje uit handen van oud-topzwemster Hinkelien Schreuder. “Geweldig dat we hier als branche met elkaar achter staan”, zei Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB, daar. “Het is onze ambitie om een blauwe golf te creëren, waarbij iedereen elkaar aansteekt om op een positieve manier met elkaar, met de sport en de faciliteiten om te gaan.”

undefined

Ook Ranomi en Femke doen mee

Bekende topzwemmers staan ook achter Code Blauw. Zo laten onder anderen Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Ferry Weertman en de nationale selecties waterpolo, schoonspringen, gehandicaptenzwemmen en synchroonzwemmen in een promoclip trots hun blauwe polsbandje zien. Zij hopen hiermee jou te inspireren je ook positief te gedragen in het zwembad.

Bepaal je eigen grens

Code Blauw gaat zich eerst richten op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Onder het motto ‘Wat is voor jou de druppel?’ wil de campagne iedereen ervan bewust maken dat je zelf je eigen grens bepaalt en dat een ander die nooit mag overschrijden. Of jouw zwemvereniging of zwembad Code Blauw ook onderschrijft kun je zien aan de spandoeken en posters die bij de campagne horen en aan de banners op de website.

Doe je ook mee? Kijk voor meer informatie op Codeblauw.nl.

Foto: Shutterstock

 

  • Datum: 09-04-2015
#Preventie #VeiligSportklimaat

Lees ook