Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Niet iedereen is bekend met bowls. Het lijkt wel een beetje op jeu de boules, maar dat is toch niet hetzelfde. Groot verschil is dat de bowlsballen groter zijn en een zogenaamde bi-as hebben. Dat betekent dat het gewicht niet gelijk is verdeeld, zodat de ballen, als je ze rolt, geen rechte baan afleggen. Daardoor kun je de ballen met veel effect spelen.

Voor iedereen

De bowlssport is voor iedereen een leuke sport om in beweging te zijn. Techniek, tactiek en inzicht worden gecombineerd, maar veel snelheid en kracht heb je niet nodig. Zowel jongeren als ouderen kunnen de sport dan ook uitstekend beoefenen. Net als de EHBW zijn de meeste clubs niet zo groot. De leden kennen elkaar goed en spelen samen niet alleen bowls maar ontmoeten elkaar ook voor de gezelligheid. Of dat nu is op de club of daarbuiten. 

Binnen en buiten

Bowls kun je zowel binnen als buiten spelen. In Nederland wordt de sport vooral beoefend in sporthallen op uitrolbare matten van dertig bij vier meter. Zo ook bij de Eerste Halderbergse Bowls Vereniging (EHBV). 

Meer weten over deze club?

Meer informatie over de EHBV vind je hier

Wil jij het ook eens proberen?

Bowls is een vrij onbekende sport, maar toch telt Nederland nog 64 verenigingen die zijn aangesloten bij de bowlsbond, de NIOBB. Grote kans dat je de sport ook wel ergens in jouw omgeving kunt beoefenen. Bij veel verenigingen mag je het zonder verplichtingen wel een keer proberen. Dus aarzel niet en zoek je club in de rechterkolom. Voor meer informatie over bowls kun je hier terecht.

Film: Create5
Foto: Shutterstock

  • Datum: 21-04-2015
#Clubvandemaand

Lees ook