In totaal streden acht scholen afgelopen donderdag in Groningen om de titel. De hele dag stond in het teken van sport. De kinderen van alle basisscholen deden een gezamenlijke warming-up op muziek en hadden daarna activiteiten in het zwembad. Elke school hield ook een podiumpresentatie. Bij de titel hoort een cheque van 2.000 euro, die De Polsstok mag besteden aan sportmaterialen. Ook mag de school meedoen aan het tv-programma The Battle van Zapp Sport.

Lid van een vereniging

De Polsstok is een ‘schoolvoorbeeld’ voor andere scholen als het gaat om het stimuleren van kinderen om te sporten en bewegen, zowel onder als buiten schooltijd. In het sportaanbod staan de behoeften van de leerlingen centraal. De stappen van aanbod binnen naar buiten de school zorgen ervoor dat veel leerlingen lid worden van een sportvereniging. Als in de wijk sportaanbod ontbreekt, zet de school dit zelf op.

Flitsende show

Ook de Luithorst uit Nijmegen ging met een prijs naar huis: de publieksprijs voor beste podiumpresentatie. In een flitsende show liet de school zien welke sporten er allemaal beoefend worden. Naast De Polsstok kregen ook de andere zeven scholen een waardecheque, van 1.000 euro. “Het was kiezen tussen de besten”, zei juryvoorzitter Wim Ludeke, bestuurslid van NOC*NSF, na afloop over alle scholen die in de finale stonden. “Het ging om details. Alle acht scholen zijn voorbeelden van hoe het moet en hoe het kan.”

Om het jaar

De verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’, die voor de zesde keer werd gehouden, is er voor scholen in het basisonderwijs én in het voortgezet onderwijs. Beide worden om het jaar georganiseerd.

Bron: NOC*NSF

Foto header: Shutterstock

  • Datum: 18-04-2015
#Evenementen #NOC*NSF

Lees ook