Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Op 3 mei 2015 vindt voor de tweede keer de Wings for Life World Run plaats. Vanuit meer dan 33 landen op zes verschillende continenten klinkt op exact hetzelfde moment – of het nu dag of nacht is, warm of koud – het startschot. Doel: geld ophalen voor de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation.

Dwarslaesie

Wereldwijd zijn er 3 miljoen mensen met een dwarslaesie. Tot voor kort leek het erop dat mensen met een dwarslaesie gedoemd waren hun leven in een rolstoel door te brengen. Onderzoekers zijn het er echter over eens dat dwarslaesie op termijn geneesbaar zou moeten kunnen zijn. Om dat proces te versnellen heeft Wings for Life, een non-profitstichting die sinds 2004 onderzoek naar dwarslaesie financiert, de Wings for Life World Run bedacht. De opbrengst van de race gaat volledig naar klinisch onderzoek en research.

Catch me if you can!

Het concept is net zo ingenieus als het eenvoudig is: op hetzelfde moment gaat op verschillende locaties in de wereld de race van start. Samen met de andere deelnemers zet je het op een lopen: je begint vol goede moed aan jouw parcours van maximaal honderd kilometer. Wanneer je een halfuur onderweg bent, zet een zogenoemde ‘Catcher Car’ de achtervolging in. Word je ingehaald door deze rijdende finish, dan eindigt de race daar voor jou. Iedereen haalt dus de eindstreep!

In Nederland klinkt het startschot dit jaar om 13:00 uur in Breda, waarna de deelnemers hun weg vervolgen in de natuurrijke omgeving van Breda. Iedereen vanaf zes jaar kan meedoen – of je nu een beginner bent of een doorgewinterde hardloper of roller.

Het parcours voor de editie van 2015, startlocatie Breda

Meedoen?

Wil je ook meedoen aan deze strijd tegen jezelf? Schrijf je dan nu in via de website. Dat kan nog tot 26 april 2015. De kosten voor inschrijving bedragen dertig euro.

Foto: Wings for Life World Run

  • Datum: 15-03-2015
#Evenementen #Goededoelen

Lees ook