Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Sport.nl zette vier apps op een rij waarmee je binnen de kortste keren strakker in je vel zit. Of in elk geval lekkerder...

7 Minute Workout

Kort en effectief trainen is de nieuwe trend in fitnessland, en met deze app word je daarin op je wenken bediend. Klinkt makkelijk, zeven minuten jumping jacks, push-ups en crunches doen. Maar vergis je niet: omdat deze training maar zo kort duurt, wordt wel van je verwacht dat je in die tijd alles geeft wat je in je hebt. In een halve minuut doe je zo veel mogelijk herhalingen of houd je een bepaalde pose zo lang mogelijk vol, met tien seconden rust tussendoor.

Deze app kun je gratis downloaden en hij is beschikbaar voor iOS en Android.

undefined

FitStar Yoga

Over FitStar schreven we al eerder, maar sinds december is er ook een yoga-app. Je volgt als het ware eerst een proefles, waarin je steeds aangeeft of een oefening te makkelijk, precies goed of te moeilijk voor je is. Op basis van die feedback maakt FitStar een work-out op maat. Er zijn yogalessen waarin je werkt aan je balans, stabiliteit en meer. Alle work-outs zijn geschikt om in kleine ruimtes te doen.

Met FitStar kun je één yogasessie op maat en één freestylesessie per week volgen. Wil je meer, dan neem je een abonnement op FitStar Premium, voor ongeveer acht dollar per maand of dertig dollar per jaar.

FitStar Yoga is alleen beschikbaar voor iOS. 

undefined

Fitocracy

Je hoeft die strijd voor een bikini-proof lichaam natuurlijk niet in je eentje te voeren. Samen met vrienden sporten en calorieën verbranden is immers veel leuker. Dat is de gedachte achter de community-app Fitocracy, waarin je punten verzamelt door samen met je vrienden zo veel mogelijk oefeningen te doen en ook nog werkt aan een gespierd lichaam. In de app staan veel verschillende work-outs voor je klaar, en je hebt de mogelijkheid om je eigen training samen te stellen.

Deze app is beschikbaar voor iOS en Android. De basisversie is gratis, voor diehards is er ook een uitgebreider betaald trainingsprogramma.

undefined

Sworkit

Een hometrainer, roeiapparaat, loopband, gewichten - niks van dat alles heb je nodig om fit te worden met de Sworkit-app. Wat deze app zo handig maakt, is de eenvoud. Elke oefening wordt uitgelegd met een simpele tekening. Je kiest zelf wat je wilt trainen en hoe: van alleen je bovenlichaam tot je hele lichaam en van yoga tot cardio of krachttraining. Ook je trainingsduur kies je zelf: van vijf minuten tot een heel uur. Zet je favoriete muziek op en volg de instructies.

Ook deze app is beschikbaar voor iOS en Android. Hij is gratis.

undefined

Bronnen: Cnet.com en Business Insider.com

  • Datum: 04-03-2015
#Apps

Lees ook