Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Als ouder van een sportieve zoon of dochter herken je het vast wel: een helm dragen vinden ze niet cool. De makers van de EGG helmets wilden “Ik moet een helm” bij kinderen veranderen in “Ik wil een helm”. Veilig sporten moet leuk en hip zijn, zo vinden de bedenkers.

Hippe helm

Uit de naam zou je het niet meteen afleiden, maar de EGG helmet is een oer-Hollandse uitvinding van vier vaders die het belangrijk vinden om hun kinderen veilig te laten sporten en buitenspelen. Ze zijn er voor actieve kinderen van 4 tot 12 jaar, en je kunt ze helemaal laten maken zoals jij dat mooi vindt, bijvoorbeeld in het knalroze, met de Engelse vlag of met een stoer autoracedesign. Ook kun je er nog leuke en handige accessoires aan toevoegen, zoals een kroontje voor prinsen en prinsessen of een zonneklep voor de zomerse dagen.

Water en sneeuw

De EGG helmet kun je niet alleen op straat dragen, hij is ook bestand tegen sneeuw en water. Zo kun je deze helm niet alleen tijdens het fietsen op je hoofd zetten, maar bij elke stoere sport die je maar kunt bedenken: van snowboarden en skaten tot kitesurfen en wakeboarden.

Stevig, lichtgewicht en comfortabel

Met een helm op je hoofd sport je natuurlijk sowieso al veilig, maar de EGG helmet is ook nog eens opgebouwd uit meerdere lagen, waardoor hij extra veilig is en op elk kinderhoofd comfortabel zit. Door zijn lichte gewicht voel je nauwelijks dat je de helm draagt. Op dit moment zijn ze er in twee maten voor kinderen, maar er komt ook snel een helm voor volwassenen aan.

Meer weten?

Meer weten over dit ‘eierdopje’ of er eentje aanschaffen voor je zoon of dochter? Kijk op de website voor meer informatie.

Foto: Egghelmets.com

  • Datum: 28-03-2015
#Veiligheid #Preventie

Lees ook