“Ik ben in het seizoen 2011-2012 begonnen met rolstoeltafeltennis omdat het de enige sport was waar ik met mijn beperking terechtkon, bij de gehandicaptensportvereniging in Amersfoort. Ik heb eerst een jaar aan badminton gedaan, maar daarin kon ik geen wedstrijden spelen. En ik wil wel competitief bezig zijn.”

Yvette Moerdijk

Techniek en tactiek

“In eerste instantie vond ik tafeltennis maar een campingsport. Maar toen ik het een keer probeerde, vond ik het toch leuk. Het bleek technischer dan ik dacht. Alles wat erbij komt kijken, vind ik leuk: de techniek, de tactiek, bedenken hoe ik ga serveren en hoe ik verwacht dat de bal terugkomt. Of als mijn tegenstander mag serveren: hoe verwacht hij dat ik de bal terugsla?”

Fanatiek

“Ik zit in het paralympisch talententeam. Ik ben heel fanatiek: afgelopen vrijdag heb ik mijn pols nog opengehaald omdat ik beslist een bal wilde halen. Tafeltennis is een lekker snelle sport. Je bent veel in beweging, ook in mijn rolstoel. Inmiddels sport ik niet meer bij een gehandicaptensportvereniging, maar bij een club voor valide sporters. Ik kan gewoon meedoen zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Ik speel alleen maar tegen valide sporters. Die integratie vind ik leuk.”

Gelukkig

“Ik ben gaan sporten omdat mijn reumatoloog zei dat het goed voor me is. Voordat ik in een rolstoel terechtkwam, heb ik altijd getennist. Sport is voor mijn gezondheid goed: ik voel me fitter en minder stijf. En ik word er gelukkig van. Als ik niet sport, voel ik me ongelukkig.”

Foto: Yvette Moerdijk

  • Datum: 31-03-2015
#Kijkiksport

Lees ook