Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

“Ik ben in het seizoen 2011-2012 begonnen met rolstoeltafeltennis omdat het de enige sport was waar ik met mijn beperking terechtkon, bij de gehandicaptensportvereniging in Amersfoort. Ik heb eerst een jaar aan badminton gedaan, maar daarin kon ik geen wedstrijden spelen. En ik wil wel competitief bezig zijn.”

Yvette Moerdijk

Techniek en tactiek

“In eerste instantie vond ik tafeltennis maar een campingsport. Maar toen ik het een keer probeerde, vond ik het toch leuk. Het bleek technischer dan ik dacht. Alles wat erbij komt kijken, vind ik leuk: de techniek, de tactiek, bedenken hoe ik ga serveren en hoe ik verwacht dat de bal terugkomt. Of als mijn tegenstander mag serveren: hoe verwacht hij dat ik de bal terugsla?”

Fanatiek

“Ik zit in het paralympisch talententeam. Ik ben heel fanatiek: afgelopen vrijdag heb ik mijn pols nog opengehaald omdat ik beslist een bal wilde halen. Tafeltennis is een lekker snelle sport. Je bent veel in beweging, ook in mijn rolstoel. Inmiddels sport ik niet meer bij een gehandicaptensportvereniging, maar bij een club voor valide sporters. Ik kan gewoon meedoen zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Ik speel alleen maar tegen valide sporters. Die integratie vind ik leuk.”

Gelukkig

“Ik ben gaan sporten omdat mijn reumatoloog zei dat het goed voor me is. Voordat ik in een rolstoel terechtkwam, heb ik altijd getennist. Sport is voor mijn gezondheid goed: ik voel me fitter en minder stijf. En ik word er gelukkig van. Als ik niet sport, voel ik me ongelukkig.”

Foto: Yvette Moerdijk

  • Datum: 31-03-2015
#Kijkiksport

Lees ook