Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Uit onderzoek van PanelWizard onder duizend respondenten blijkt dat 81 procent het ‘goede gevoel’ na afloop het allerleukste vindt aan sporten. We sporten het liefst aan het begin van de avond, één uur lang, en we vinden gezelligheid belangrijker dan winnen. Voeding speelt bij het sporten een belangrijke rol. Als snack direct na het sporten nemen we het liefst fruit en zuivel.

undefined

Juist voor iedereen

Campina, dat deze week ook supplier werd van NOC*NSF, brengt in haar nieuwe campagne ‘Sterk met Campina’ beweging en goede voeding samen. “Zuivel bevat belangrijke voedingsstoffen waardoor het prima past in een gezond eetpatroon”, zegt Carola Boer, marketingdirecteur van FrieslandCampina Nederland. “Melk bijvoorbeeld levert proteïne, calcium en de vitaminen B2 en B12 die je spieren en botten goed kunnen gebruiken. En dit geldt niet alleen voor de fanatiekelingen onder ons, maar juist voor iedereen. Samen met Epke Zonderland als ambassadeur willen we het verhaal over de kracht van zuivel delen met heel Nederland.”

Sporten én gezonde voeding

“NOC*NSF onderschrijft de kracht van zuivel voor iedereen die sport en daarom is Campina official supplier van NOC*NSF”, zegt Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling bij NOC*NSF, over de samenwerking tussen beide partijen. “Om fit te zijn is een combinatie van sporten en bewegen én gezonde voeding noodzakelijk.”

Epke eet yoghurt

Voor turnkampioen Epke, het gezicht van de campagne, is gebalanceerde voeding ontzettend belangrijk. “De juiste voedingsstoffen, afkomstig uit gezonde basisvoeding zoals groente, fruit en zuivel, zijn essentieel voor een goede prestatie en een sterk, gezond lichaam”, vertelt hij. “Vlak na een training neem ik bijvoorbeeld graag yoghurt. Een product vol met proteïne dat bijdraagt aan het herstel van mijn spieren.”

Commercial

In de campagnecommercial is een van Epkes magistrale afsprongen te zien. En wat dacht je van deze indrukwekkende split.

undefined

Wat een beetje zuivel al niet kan doen… Maar misschien herken je jezelf meer in de andere typen sporters die in de commercial voorbijkomen!

Bronnen: FrieslandCampina en NOC*NSF
Foto's: FrieslandCampina

  • Datum: 21-03-2015
#Voedingsstoffen #Bewegen

Lees ook