Sportfilmfestival Rotterdam, komt dat zien!

Het Sportfilmfestival Rotterdam brengt het beste van twee werelden samen, namelijk sport en cultuur. Gedurende drie dagen worden in Cinerama Filmtheater in vier zalen 38 sportfilms en -documentaires getoond. Rotterdam Topsport organiseert het evenement om te vieren dat het 25 jaar bestaat en werkt hiervoor samen met Andere Tijden Sport (NOS/VPRO), RTV Rijnmond, SPORTNEXT.nl en kersverse mediapartner de Volkskrant.

Programma

Sinds deze week is de programmering voor Sportfilmfestival Rotterdam zo goed als rond. Het festival trapt op donderdag 9 april om 19.00 uur af. De overige dagen staan de eerste films gepland om 15.00 uur.

Op de rol staan niet alleen producties die al eerder vertoond zijn in Nederland. Een aantal films zal tijdens het Sportfilmfestival in première gaan voor het Nederlands publiek. From Here 2 There, een documentaire over twee Amerikaanse freerunners die de wereld over reizen, beleeft in Rotterdam zelfs de Europese première.

Het blijft echter niet bij kijken naar films alleen, er wordt ook inhoudelijk over de verschillende producties gediscussieerd. Niemand minder dan ras-Rotterdammer Wilfried de Jong ontvangt prominente gasten uit de film- en sportwereld in een dagelijkse talkshow van 45 minuten. Zij leiden films of documentaires in, verzorgen een vraag- en antwoordgesprek over de film of vertellen uit eerste hand over het verhaal achter de film.

Rode draad

In de programmering is een duidelijke Rotterdamse rode draad waarneembaar. De keuzes in sportfilms en -documentaires zijn voor een groot deel thematisch gekoppeld aan sporten die nauwe verwantschap hebben met de stad Rotterdam, zoals hardlopen, wielrennen, paardensport, boksen en voetbal. Maar ook andere sporten trekken aan de kijker voorbij tijdens Sportfilmfestival Rotterdam.

Een kleine blik op de filmladder, gepresenteerd per sport: The Unknown Runner en Running Away From Nothing (hardlopen), Sunday in Hell en For the Love of Mud (wielrennen), Bittersweet en De Laatste Ronde (boksen) en The Other Side of the Heart is White en Bij Wat ook Moog’ Gebeuren (voetbal).

Daarnaast krijgen ook tal van andere sporten volop de ruimte. Wat denk je van The Crash Reel, Senna, Red Army, Totilas en 1WayUp.

Op de website van Sportfilmfestival Rotterdam is het grootste deel van het programma te vinden. Binnenkort worden de laatste films bekendgemaakt.

Kaartverkoop

Loop jij warm voor sportfilms en -docu’s en ben je enthousiast over het affiche voor Sportfilmfestival Rotterdam? Houd dan je agenda vrij van 9 tot en met 11 april en reserveer je kaarten direct online.

Kaarten per film of documentaire kosten € 10,- in de voorverkoop en € 11,- aan de kassa. Voor de ware liefhebber zijn drie passe-partouts samengesteld: Boksen (€ 17,50), Wielrennen (€ 25,-) en Hardlopen (€ 17,50). Bij aanschaf van zes of meer kaarten ontvang je 10% korting. Het bijwonen van de talkshow van Wilfried de Jong zit bij de prijs inbegrepen.

Blijf bij!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via www.sportfilmfestival.eu, www.facebook.com/SFFRotterdam en volg het filmfestival via twitter: @SFFRotterdam.

Speciale voorstelling

Tijdens het Sportfilmfestival is er ook aandacht voor de sportfilm van de toekomst. De nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van film en sport, met toepassingen als Vine en GoPro, hebben ervoor gezorgd dat we dichter op de huid van de sporter zitten dan ooit. Sportmarketingcommunity SPORTNEXT.nl organiseert op vrijdag 10 april een Live Sessie over wat de digitale revolutie de sportfilm heeft gebracht en laat de fantasie de vrije loop voor wat de mogelijkheden voor de toekomst betreft.

’s Avonds kunnen geïnteresseerden na een gezamenlijk diner lekker onderuitzakken en genieten van een speciale selectie van de gaafste sportvideo’s die online te vinden zijn over sporters, merken, mensen en technologie. Twee uur lang kijken naar spetterende video’s, vette edits, GoPro, point-of-view, drones, inspiratie, topmuziek en alles wat next is!

Ben je benieuwd naar deze vergezichten en wil jij het beste van het web zien op het grote witte doek? Schrijf je dan in voor deze speciale voorstelling.

Foto: Sportfilmfestival Rotterdam en SPORTNEXT.nl

Publicatiedatum: 03-03-2015