Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

250 gram aardappelen, geschild en in stukjes
2 walnoten
1⁄4 zakje tandorikruiden
120 gram quornblokjes
5 gram kokosolie
50 gram rode paprika, in reepjes gesneden
250 gram andijvie, zeer fijn gesneden (of panklaar van de supermarkt)
1 appel, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  • Neem een wat grotere kookpan en zet de stukjes aardappel met koud water op. Kook ze gaar met de deksel op de pan in circa 15 tot 20 minuten.
  • Bak de walnoten in een droge wok en leg ze apart.
  • Meng de tandorikruiden met de quornblokjes.
  • Verhit de kokosolie in de wok en bak de quornblokjes gedurende 2 minuten op matig vuur.
  • Voeg de paprikareepjes toe en schud het geheel nog even om.
  • Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn met een stamppotstamper en meng daarna met een pollepel de andijvie erdoor. Doe dit op matig vuur en pas op voor aanbranden.
  • Schep de appelblokjes erdoorheen.
  • Serveer de andijviestamppot op een bord, schep de quornreepjes erover en als laatste de walnoten.

Bereidingstijd

30 minuten

Voedingswaarde

Energie: 600 kilocalorieën
Eiwit: 29 gram
Vet: 22 gram
Koolhydraten: 73 gram
Voedingsvezels: 25 gram

Kookweetje

Net als andere groene bladgroenten is andijvie onder andere rijk aan calcium. Calcium is een mineraal en heeft een belangrijke functie in de sport om de spieren aan te sturen. Wanneer er te weinig calcium in de spieren aanwezig is, kan er kramp ontstaan.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 23-03-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook