Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Clubprofiel! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Clubprofiel zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

100 ml halfvolle melk/sojamelk
50 gram havermout
1 kippenei en 1 kippeneiwit (eventueel 10 gram eiwitpoeder/wheypoeder)
2 walnoten, in kleine stukjes
1 appel (goudrenet), in heel kleine blokjes
20 gram rozijnen
3 gedroogde abrikozen, in kleine reepjes
2 theelepels kaneel
5 gram kokosolie

Bereidingswijze

  • Doe de melk, de havermout, het hele kippenei en het kippeneiwit in de blender.
  • (Eventueel nu het eiwitpoeder toevoegen).
  • Meng de massa in de blender fijn tot een beslag en giet vervolgens over in een beslagkom.
  • Roer de walnoten, appelblokjes, rozijnen, abrikozen en kaneel door het beslag.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten en roer nogmaals goed door.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan.
  • Schep met een lepel drie kleine hoopjes beslag in de pan en laat dit uitvloeien.
  • Bak de drie in de pan op laag vuur aan beide zijden bruin.

Bereidingstijd

30 minuten

Voedingswaarde

(zonder extra eiwitpoeder)
Energie: 585 kilocalorieën
Eiwit: 24 gram
Vet: 23 gram
Koolhydraten: 72 gram
Voedingsvezels: 13 gram

Kookweetje

In plaats van appel kun je ook ander vers fruit gebruiken, zoals mango of ananas. Snij de vruchten en walnoten heel klein in het beslag, anders bakt de pannenkoek heel lastig gaar.

Het eiwitpoeder is een extra aanvulling wanneer je veel van je lichaam vraagt. Eiwit heeft als functie opbouw en herstel van het lichaam. Dit supplement is niet te koop in de supermarkt, maar veelal wel via internet verkrijgbaar.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 16-03-2015
#Smakelijksportief #Lunch

Lees ook