Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Een sportkamp is leuk. Je leert er nieuwe kinderen kennen en werkt tegelijk aan het verbeteren van je sportieve vaardigheden, zodat je na de vakantie met jouw geleerde skills indruk kunt maken op je teamgenoten. De sfeer is lekker ontspannen, druk om iets per se zo snel mogelijk goed te kunnen is er niet.

Als je op sportkamp wilt, is er keuze genoeg. Er zijn hockeykampen, voetbalkampen, tenniskampen, zeilkampen, basketbalkampen en zelfs schoonspringkampen; zowel voor kinderen die fanatiek willen trainen als voor degenen die lekker ontspannen willen sporten. Kun je echt niet kiezen uit al die leuke sporten, dan is er altijd nog het multisportkamp: daar doe je ze gewoon allemaal.

Op voetbalkamp

Wil jij tegenstanders net zo makkelijk passeren als Cristiano Ronaldo of net zulke mooie doelpunten maken als Robin van Persie? Tijdens een voetbalkamp werk je onder begeleiding van professionele trainers aan het verbeteren van je techniek, met uitdagende trainingsvormen en partijtjes waarin je het geleerde meteen kunt toepassen.

Onder andere Nationale Sportkampen en Sportivun organiseren voetbalkampen, voor alle leeftijden vanaf ongeveer 5 jaar. Om het kamp voor iedereen leuk te houden, word je ingedeeld op je eigen niveau en leeftijd. Keepers en meisjes hebben hun eigen voetbalkamp. Je kunt zelf kiezen of je ook wilt blijven slapen of niet.

Op hockeykamp

Op hockeykamp word je technisch en tactisch een nog betere hockeyer. Net als bij een voetbalkamp word je ingedeeld naar leeftijd en niveau. Bij Nationale Sportkampen hebben de allerbeste trainers van Nederland, zoals Marc Lammers en Roelant Oltmans, het programma van de hockeykampen samengesteld. Deze kampen zijn voor iedereen van 6 tot en met 17 jaar.

Op tenniskamp

Wil je kennismaken met tennis of ben je een fanatieke tennisser die graag nog beter wil worden? Tijdens de tenniskampen van Sportivun kan het allebei. Je traint op het enkel- en dubbelspel en ontwikkelt je techniek, tactiek en natuurlijk je wedstrijdritme. Tijdens de kampen is er speciale aandacht voor jonge en onervaren spelers. Zij leren spelenderwijs tennis te spelen, volgens de methode van Tenniskids: de kleuren rood, oranje en groen laten zien hoe snel je vooruit gaat.

Multisport: van alles wat

Kan het voor jou niet gevarieerd genoeg zijn? Een multisportkamp combineert allerlei leuke sporten – van hockey, tennis en basketbal tot honkbal, atletiek en badminton. Meteen een goede manier om uit te vinden welke sport je nu echt het allerleukst vindt. Wie weet ontdek je wel een sport waar je zo veel plezier in hebt, dat je na het kamp lid wordt van een vereniging die deze sport aanbiedt.

Bronnen: Nationalesportkampen.nl en Sportivun.nl
Foto: Shutterstock

  • Datum: 25-03-2015
#Sociaal

Lees ook