Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Golf is een zeer populaire sport. Het is leuk om te doen en biedt volop uitdaging – voor alle leeftijden. Je speelt lekker in de buitenlucht, alleen of met anderen, en bepaalt zelf wanneer het tijd is voor een rondje golf. Toch is het voor mensen die hun eerste golfbal willen slaan lastig om een goed beeld te krijgen van wat de sport allemaal te bieden heeft.

Nationale Open Golfdagen

In het eerste weekend van de Nationale Sportweek bieden Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG), Nederlandse Golf Federatie (NGF) en Professional Golf Associatie Holland (PGA Holland) eenieder die geïnteresseerd is in golf de kans om eens een kijkje te nemen in de wereld van greens, tees en clubs.

Tijdens de Nationale Open Golfdagen, op 18 en 19 april 2015, openen meer dan 130 locaties in het hele land hun deuren, zowel voor zowel nieuwe golfers als voor golfers die hun golfclubs al jaren niet hebben aangeraakt. Zij krijgen de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend (opnieuw) kennis te maken met de golfsport.

undefined

Gezellige dag

De deelnemende golfbanen- en clubs bieden een afwisselend programma aan om jou een leuke dag te bezorgen. Tijdens een rondleiding over het complex vertellen de medewerkers je alle ins & outs over de baan. Professionals leggen de basisvaardigheden uit, je kunt deelnemen aan verschillende clinics en als je het leuk vindt, kun je zelfs al een wedstrijdje spelen. In het clubhuis kun je terecht voor informatie over lidmaatschappen, beginnerscursussen, het 9-stappenplan van de bond en speelmogelijkheden. En natuurlijk voor een kopje koffie met iets lekkers.

undefined

Medewerkers en enthousiaste leden dragen allemaal hun steentje bij, om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van het reilen en zeilen op een golfbaan. In de golfshop krijg je uitgebreid uitleg over de uitrusting. En echte enthousiastelingen kunnen natuurlijk gelijk een golfles of -cursus boeken.

Iets voor jou?

Heb je eenmaal besloten dat golf iets is voor jou, dan kun je je aanmelden bij een golfvereniging bij jou in de buurt. Maar je kunt ook les nemen op een baan zonder lid te worden van een vereniging. Via de website Waarkanikgolfen.nl kun je snel zien waar je kunt leren golfen en bij welke club je eventueel lid kunt worden om je NGF-registratie te kunnen afsluiten.

Zoals in vrijwel elke sport wordt er natuurlijk wel wat van je verwacht: naast technische vaardigheden (golf is een vrij technische sport) moet je als golfer op de hoogte zijn van de spelregels en etiquette. Speciaal voor beginnende golfers ontwikkelde de Nederlandse Golf Federatie de brochure Welkom in golf. Daarin lees je alles over hoe de baan opgebouwd is, het verloop van het spel, de etiquette, spelregels, benodigde materialen en kleding en allerlei achtergronden.

Kom golfen!

Nieuwsgierig geworden? Kom ook onderzoeken of golf iets is voor jou. Kijk voor een deelnemende golfbaan bij jou in de buurt op Opengolfdag.nl.

Denk je dat golf echt iets voor jou is, maar heb je andere plannen op 18 en 19 april? Op heel veel banen kun je het hele jaar door gewoon eens een paar ballen slaan op de oefenbaan (driving range) of kun je een kennismakingsles volgen. Dus trek de stoute schoenen aan en informeer naar de mogelijkheden bij een van de vele golfbanen die Nederland rijk is.

undefined

Bronnen: Opengolfdag.nl en Nederlandse Golf Federatie
Foto's: Opengolfdag.nl

  • Datum: 22-03-2015
#Golf #Sportparticipatie

Lees ook