Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

1. Elk lijf is een bikinilijf

Deze is voor de dames. Dik of dun, bleek of gebruind, met cellulitis of moedervlekken: iedere vrouw kan een bikini dragen. Het strand is er om plezier te maken, niet om elkaars lijf te keuren. Het enige dat je hoeft te doen? Draag je bikini met trots en geniet van je stranddag!

2. Train omdat je het leuk vindt, niet omdat je het haat

Maar al te vaak zien we sporten als een straf omdat we te veel eten. Maar dat helpt nou niet echt om zin te krijgen in je training. Focus in plaats daarvan op alle leuke dingen die sporten je oplevert: je humeur wordt beter, je wordt er onvoorstelbaar sterk van en trekt razendsnel een sprintje.

3. Wees trots op waar je al bent, heb vertrouwen in hoe ver je nog kunt komen

Als je naar het grotere plaatje blijft kijken, kun je de dingen die wel en niet goed gaan veel makkelijker in perspectief zien. Ook al heb je die ene training overgeslagen omdat je geen zin had, de vorige keer ben je wel geweest en de volgende keer ga je ook weer.

4. Ga voor progressie, niet voor perfectie

Streef naar perfectie en je weet zeker dat je het niet bereikt. Maar is het je doel om elke week een beetje beter te worden, dan kan het gewoon niet misgaan. 

5. Een fit en gezond lijf is het beste fashion statement

Goed voor je lichaam zorgen door gezond te eten en regelmatig te trainen is één van de snelste manieren om je zelfbeeld te verbeteren. En het beste nieuws is: gezond en fit zijn betekent echt niet dat je er meteen als een topmodel uit moet zien.

6. Verander je gedachten, verander je lijf

Denk jij ook weleens dat je gelukkiger zou zijn als je vijf kilo lichter was? Vergeet het maar! Andersom werkt het wel: kijk op een positieve manier naar je lichaam en je gaat vanzelf keuzes maken die een positieve invloed hebben op je lijf.

7. Je ziet er hartstikke sexy uit

Over twintig jaar kijk je terug en denk je: “Wauw, wat zag ik er toen goed uit!” Waarom zou je dan niet nu alvast genieten van hoe goed je er op dit moment uitziet?

8. Je bent hiervoor gemaakt

Mensen zijn gemaakt om te bewegen. Miljoenen jaren van evolutie waren niet bedoeld om ons op de bank te laten hangen of twaalf uren per dag achter de computer te laten zitten. Ons lichaam kan veel meer aan dan we denken. Probeer het maar!

9. Vergelijk jezelf niet met de perfecte Facebookfoto’s van anderen

Zie jij ook zo vaak op Facebook, Twitter en Instagram foto’s voorbijkomen van al die celebs en hun perfecte lijven? Je zelfvertrouwen zou er acuut van naar het nulpunt dalen. Maar vaak is er flink wat fotoshoppen aan voorafgegaan voordat deze foto’s online gingen. Niemand zet immers foto’s van zichzelf op sociale media waarop je er niet goed uitziet.

10. Zeg niks over jezelf dat je ook niet over je beste vriend(in) zou zeggen

Je vriendin klaagt over haar buikje, terwijl jij het niet eens ziet. Of je vriend vindt zichzelf niet gespierd genoeg, terwijl jij juist onder de indruk bent van zijn spierbundels. En dat laten we onze vrienden weten ook. Maar gaat het over onszelf, dan zien we het ineens toch heel anders. Zeg tegen jezelf wat je ook tegen je beste vriend(in) zegt. Met elke positieve gedachte geef je jezelf een duwtje in de goede richting.

Benieuwd naar meer mantra’s die je zelfvertrouwen en je lijf een boost geven? De website Greatist verzamelde er 35.

Foto: Shutterstock

  • Datum: 15-03-2015
#Tipvandeweek

Lees ook