Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Heb je nog niet eerder gekitesurft, dan kun je op de simulator heel veilig oefenen op het droge. De basis van de Kite Sim is een geavanceerd computermodel dat je de krachten op de kite en de lijnen levensecht laat ervaren, net als de gevolgen van de acties die je met de kite uitvoert. Zo kun je met de simulator bijvoorbeeld het lastige onderdeel waterstarten onder de knie krijgen.

Experimenteren

Maar ook als je al meer ervaring hebt als kitesurfer is het leuk om kennis te maken met de Kite Sim. Zo kun je onder veilige omstandigheden en zonder dat je afhankelijk bent van het weer allerlei verschillende acties uitproberen.

Stunts

Als spelfanaat kun je je hart ophalen bij de gameversie van de Kite Sim: zonder kracht op de lijnen van de kite, maar met een virtual reality bril op je neus, waardoor je volledig wordt ondergedompeld in de ervaring van het kitesurfen terwijl je allerlei stunts uitvoert. 

Zelf ervaren

Onder andere de Nederlandse Kitesurf Vereniging is betrokken bij de ontwikkeling van de kitesimulator, net als InnoSportNL, de TU Delft en Frank & Frens. De simulator is een initiatief van ondernemer Robert Hoogendijk. De Kite Sim is op de HISWA te zien én te ervaren op stand 02.312 van North kiteboarding. De HISWA duurt nog tot en met zondag. Meer info vind je hier

Meer weten over kitesurfen?

Weten waarom kitesurfen zo leuk is? Je leest het op onze sportpagina over kitesurfen.

  • Datum: 11-03-2015
#Evenementen #Innovatie #Watersport

Lees ook