Kijk ik sport: "Bewegen op muziek is altijd leuk"

“Ik ben op mijn vierde begonnen met hiphop. Dat ging een beetje vanzelf. Papa en mama deden al aan dansen. Toen ik mijn zwemdiploma had gehaald, heb ik dans ook uitgekozen als sport. Ik vind bewegen heel fijn. Ik sport alleen, maar ook samen met een sportvriendin die ik door het hiphop heb leren kennen.”

Nieuwe danspassen

“Ik vind alles leuk aan hiphop. Als ik een keer boos ben, kan ik mijn gevoel erin kwijt. En bewegen op muziek is altijd leuk. Ik leer heel veel nieuwe dingen. De laatste tijd heb ik weer allemaal danspassen geleerd die ik kan toepassen in wedstrijden.”

Naar het WK

“Ik ben best fanatiek. Ik ga er altijd honderd procent voor, ik wil graag winnen. Ik train vijf tot zes uren per week. Ongeveer om de zes weken heb ik een wedstrijd. Ik ga dit jaar ook meedoen aan het EK en WK. Je moet in een aantal wedstrijden starten waar je punten kunt halen en daar komt een ranking uit. Hoe meer punten je haalt, hoe hoger je komt. De eerste tien op die ranking mogen naar het EK en de eerste vijf naar het WK. Het EK is in juni in Polen, het WK in Italië op 20 oktober, mijn verjaardag!”

Meer weten?

Wil jij meer weten over hiphop? Op de website van IDO Holland, aangesloten bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond, vind je meer informatie.

Hoofdfoto: Shutterstock

Publicatiedatum: 03-03-2015