Ik wil weer gaan hockeyen, waar kan ik terecht?

Speciaal voor sporters van 50 jaar en ouder is fithockey ontwikkeld. In 2003 is hockeyclub Ares uit Apeldoorn begonnen met fithockey en drie jaar later heeft de KNHB het aanbod landelijk overgenomen. Fithockey kun je spelen op elke leeftijd en je kunt ook meedoen als je je beperkt mag inspannen of een hartaandoening hebt.

Veilig

Het is handig als je al eerder hockey hebt gespeeld, maar het is niet beslist nodig om te kunnen beginnen met fithockey. Je speelt het net als het gewone hockey in de buitenlucht op een kunstgrasveld. Fithockey speel je met een zachte bal en een knots. De knots is een stick van kunststof met aan het uiteinde een raakvlak van foam waarmee je de bal slaat. Doordat je deze veilige materialen gebruikt, is fithockey geschikt voor senioren met en zonder hockeyervaring. 

Trainen en gezelligheid

Fithockey staat voor veilig bewegen in groepsverband, buiten sporten, veel plezier hebben met elkaar en sociale contacten opdoen. Kortom, fithockey is gezond en gezellig. Na de training is er alle tijd om in het clubhuis koffie te drinken en bij te praten met de andere deelnemers.

Wedstrijdje

De trainingen vinden plaats op een doordeweekse dag en beginnen met een warming-up. Daarna doe je oefeningen met de knots en de bal, zoals slaan op doel en overslaan. Vervolgens speel je een wedstrijdje. De spelbegeleider houdt daarbij rekening met de fysieke gesteldheid van alle deelnemers.

Fithockey spelen

Hier op Sport.nl vind je meer informatie over hockey. Op de website van de KNHB is een overzicht te vinden van de verenigingen die fithockey in hun aanbod hebben opgenomen. Bij jou in Zwijndrecht biedt hockeyvereniging Derby fithockey aan.

Ook een vraag?

Heb jij ook een vraag over sport? Mail deze dan naar content@sport.nl.

Foto: Flickr CC / michielvw

Publicatiedatum: 05-03-2015