Met het Ondernemingsdossier krijg je als sportclub beter zicht op je eigen administratie en inzicht in de mate waarin je voldoet aan de vereiste wet- en regelgeving. Je kunt al je eigen gegevens opslaan in een persoonlijk dossier, waardoor je alle relevante documenten altijd bij de hand hebt en eenvoudig kunt updaten. De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische Zaken hebben het mogelijk gemaakt de online regelhulp te ontwikkelen.

Belangrijke documenten

“Sportclubs zijn elke week druk in de weer met de organisatie van trainingen, wedstrijden en andere zaken”, weet Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling bij NOC*NSF. “Bij bestuurswisselingen raken nogal eens belangrijke documenten kwijt of bij een controle kunnen bijvoorbeeld de certificaten voor barpersoneel niet worden gevonden.”

Brandblussers

Tegelijk moet je als sportclub voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving. Het op tijd laten keuren van je brandblussers bijvoorbeeld of het aanvragen van een VOG: een Verklaring Omtrent Gedrag. Het Ondernemingsdossier maakt het makkelijker om te voldoen aan de wet- en regelgeving die op jouw club van toepassing is.

Door de bomen het bos weer zien

De pilot met de tien sportverenigingen is begonnen op 9 maart. Vereniging Sport Utrecht is hier nauw bij betrokken. De sportclubs zagen direct meerwaarde in het gebruik van de online tool. Herkenbare problemen van clubs als “Waar liggen onze statuten eigenlijk?” en “We zien door alle wet- en regelgeving door de bomen het bos niet meer” zijn door het gebruik van het Ondernemingsdossier verleden tijd.

Ontzorgen

“We willen samen met de sportbonden in de komende jaren het Ondernemingsdossier uitrollen bij zo’n 5.000 verenigingen en zo een bijdrage leveren aan het ‘ontzorgen’ van de verenigingsbestuurders”, zegt Erik Lenselink. “Hierdoor kunnen clubbestuurders zich meer richten op kernactiviteiten van de club en kan het sportclubs verder versterken.”

Als sportclub kun je je aanmelden voor het gebruik van het Ondernemingsdossier op www.ondernemingsdossier.nl.

 

Foto: Shutterstock

  • Datum: 26-03-2015
#Beleid #Regelingen

Lees ook