Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Via de Verkiezing Clubhelden worden vrijwilligers van sportclubs ook eens in het zonnetje gezet. En dat is goed voor de sport. Want zonder deze veelal ‘onzichtbare’ helden zouden veel verenigingen geen bestaansrecht hebben.

Hoe werkt het?

De verkiezing, georganiseerd door het AD in samenwerking met Lotto, vindt plaats in elke gemeente van Nederland. Tot en met 14 maart kunnen clubhelden genomineerd worden. Daarna kan tot 26 april gestemd worden. De landelijke winnaar kan 25.000 euro binnenhalen voor zijn club, de nummers 2 en 3 winnen 5000 en 1000 euro. Ook iedereen die op een clubheld stemt, maakt kans op mooie prijzen voor zijn club.

Lotto steunt de actie

Lotto, onderdeel van kansspelorganisatie De Lotto, steunt de actie met een duidelijk doel. Arno de Jong, marketing directeur: “Lotto is allereerst een kansspel waar je heel veel geld mee kan verdienen, maar mocht je niet winnen, steun je de sport. We dragen jaarlijks meer dan 40 miljoen af aan de sport. Dat zijn vaak niet zichtbare dingen en dat geldt ook voor de clubhelden. Tijd om ze de aandacht te geven die ze verdienen.” 

Prijzen

Tijdens de Award Uitreiking ontvangen de provinciale winnaars een award en maakt een vakjury bekend welke clubheld de landelijke winnaar is. Ook ontvangen de drie sportverenigingen die hun clubheld op de meest creatieve, ludieke manier in het zonnetje hebben gezet, een prachtige award.

Wil je jouw clubheld nomineren?

Ga daarvoor naar AD.nl/clubheld.

 

Foto: Shutterstock

  • Datum: 21-02-2015
#Vrijwilligers

Lees ook