Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

“Zweten als een varken, je voelen als een vos” en “Ik schop tegen een voetbal, wen er maar aan”; met die oneliners in tv-commercials hoopt Sport England vrouwen van alle leeftijden van de bank af te krijgen om te gaan sporten. In geen enkel ander land in Europa is het verschil tussen sportende mannen en vrouwen zo groot als in Engeland. In de leeftijdscategorie van 14 tot 40 jaar sporten maar liefst 2 miljoen minder vrouwen dan mannen.

Vertrouwen

Driekwart van de Engelse dames wil wel meer sporten, maar ervaart een te hoge drempel. Vaak sporten ze niet uit angst voor het oordeel van anderen, bijvoorbeeld over hun figuur, of door een gebrek aan vertrouwen: “Ik ben niet sportief aangelegd” of “Ik heb geen sportief figuur”. Ook tijdgebrek wordt als reden gebruikt. In de campagne van Sport England zijn al die herkenbare verhalen vertaald naar commercials waarin vrouwen met uiteenlopende figuren in sportoutfit te zien zijn. De campagne gaat over sporten in het dagelijks leven en moet vrouwen motiveren en faciliteren om te gaan sporten.

Bekijk de commercials

Ben jij ook zo iemand die haar redenen om niet te sporten snel paraat heeft of die onzeker is over haar figuur? Bekijk de inspirerende commercials van Sport England eens. Zie hieronder of bezoek de website van This girl can. Wedden dat je daarna wel durft te sporten!?

 

  • Datum: 07-02-2015
#Motivatie

Lees ook