Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

’s Ochtends een uurtje eerder je bed uitkomen is misschien even omschakelen, maar het went al snel. Sport je ’s ochtends, dan begin je de dag lekker alert en wakker. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat sporten in de ochtend je metabolisme, oftewel je vetverbranding, wakker schudt en de hele dag sneller maakt. Je valt dus meer af als je sport in de ochtend dan in de avond.

Beter slapen

Je kent het vast wel: heb je jezelf ’s avonds net moe gemaakt op de fitnessapparaten, val je vervolgens niet in slaap. Je lichaam is na het sporten nog een tijdje erg wakker en actief. Sport je ’s ochtends, dan heb je daar geen last van bij het slapen gaan.

Minder verleidingen

Wist je dat sporten in de ochtend makkelijker vol te houden is? ’s Avonds zijn er tal van verleidingen om niet naar de sportschool te gaan: je lievelingsprogramma op tv, een regenbui in combinatie met het donker, een vriendin die met je naar de bioscoop wil. ’s Ochtends liggen er veel minder verleidingen op de loer en houd je je sneller aan je voornemen om te sporten.

Lekker rustig

Nog een fijn voordeel van sporten in de ochtend: het is meestal lekker rustig in de sportschool. Dat betekent dus niet een kwartier wachten tot de crosstrainer of de loopband vrij komt, maar gewoon achter elkaar je sportrondje afwerken.

Meer tips

Heb je nog een paar tips nodig om ’s ochtends sporten vol te houden? Hier komen ze:

  • Zet je sporttas de avond van tevoren al klaar: ’s ochtends met een slaperig hoofd moeten zoeken naar je sportspullen kan zomaar een excuus zijn om toch niet te gaan. Als je sporttas al ingepakt is, maak je het jezelf een stuk makkelijker.
  • Zet je wekker aan de andere kant van je slaapkamer: als je je warme bed toch al uit bent om de wekker uit te zetten, kun je er net zo goed uit blijven en naar de sportschool gaan.
  • Eet iets lichts voordat je gaat sporten: werk voordat je gaat sporten niet een stevig ontbijt naar binnen, maar kies voor iets licht verteerbaars als een krentenbol, een schaaltje magere yoghurt of een banaan. Na een flinke inspanning krijg je veel trek, dus ontbijt na het sporten wel goed.

Bronnen: Leontien.nl, Women’s Health en Voedingscentrum.

Foto: Shutterstock

 

  • Datum: 26-02-2015
#Vraagenantwoord

Lees ook