Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Sport is het ultieme middel om mensen samen te brengen. Tijdens je training, een wedstrijd of ‘de derde helft’ leer je de ander pas echt kennen. Toch is er op het gebied van dating nog geen dienst die zich specifiek richt op sportliefhebbers. Natuurlijk, er zijn zeker wel websites en apps die je aan een sportmaatje kunnen helpen. Maar een dienst die je via een gezamenlijke passie, namelijk sport, matcht aan een mogelijke liefdespartner lijkt er nog niet te zijn.

Tinder voor de sport

Gijsbregt Brouwer, trendwatcher op het gebied van sport, voorspelt voor 2015 een “Tinder voor de sport”: een app die heel makkelijk mensen koppelt die samen willen bewegen (of wellicht sport willen kijken).

De populaire matchmaking-app Tinder brengt dagelijks 15 miljoen mensen samen en voorziet in maar liefst 1,2 miljard verzoeken. Een match wordt binnen enkele seconden gemaakt op basis van locatie en foto’s. Vind je iemand leuk? Dan hoef je alleen maar naar rechts te swipen en het chatten kan beginnen. Swipe je liever even verder? Dan veeg je naar links en sta je misschien wel oog in oog met de liefde van je leven. Of in elk geval van het komende weekend…

It’s a Match!

En Brouwer lijkt gelijk te krijgen. De Amerikaanse basketbalclub Atlanta Hawks, actief in de NBA, zag de mogelijkheden van Tinder en organiseerde alvast een ‘Swipe Right Night’ voor fans van het team en gebruikers van de app. De Atlanta Hawks willen hun fans samenbrengen in een sportieve sfeer en zien het stadion en de wedstrijd als de ultieme ontmoetingsplek. De club hoopte met de ‘Swipe Right Night’ een impuls te geven aan het liefdesleven van de fans. Het stadion, dat voorzien is van WiFi, kent een aantal herkenningspunten om elkaar makkelijk te vinden. It’s a Match! Toch?

undefined

De reacties op de Tinder-avond waren overwegend positief. ForTheWin, de snelst groeiende sportwebsite ter wereld met een focus op ‘sociaal sportnieuws’, laat na wat kritische geluiden toch echt een aantal fans aan het woord die elkaar gevonden hebben via de app. En waar het niet tot een match kwam, was de wedstrijd op zijn minst een goede conversation starter, aldus een van de Tinder-gebruikers. Ook op de tribune werd druk ‘geswiped’. Left, right, left, right! Een geslaagd sociaal experiment, dat wellicht in de komende maanden op meer plekken zal gaan opduiken.

Moderne fratsen

Hartstikke leuk speelgoed natuurlijk, zo’n koppelprogrammaatje op je telefoon. Maar je hebt echt niet per se een dating-app nodig om nieuwe contacten op te doen. We hebben het immers al die jaren die achter ons liggen ook gewoon zonder deze moderne fratsen weten te redden.

Sport jij graag en ben je op zoek naar een relatie met iemand die ook van sport houdt? Schrijf je dan gewoon eens in voor een hardloopcursus, doe mee aan een wandeltocht, meld je aan bij een vereniging of draai eens wat bardiensten bij je club. De leukste sociale contacten doe je op als je iets doet waar je plezier aan beleeft.

Bronnen: SPORTNEXT.NL en ForTheWin
Foto: Flickr/CC Sean Molin

  • Datum: 14-02-2015
#Samensporten #Apps #Sociaal

Lees ook