Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Clubprofiel! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Clubprofiel zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

250 ml halfvolle melk/sojamelk
40 gram havermout
20 gram rozijnen
1 appel, in kleine stukjes
1 eetlepel honing
kaneel naar smaak
2 walnoten, gebroken

Bereidingswijze

  • Verhit de (soja)melk in een steelpan en breng aan de kook.
  • Voeg al roerend de havermout en de rozijnen toe.
  • Wanneer deze kookt, haal de pan dan gelijk van het vuur.
  • Voeg de appelstukjes, honing en kaneel naar smaak toe en roer goed door.
  • Serveer op een bord en bestrooi met de walnoten. 

Bereidingstijd

10 minuten 

Voedingswaarde

Energie: 430 kilocalorieën
Eiwit: 17 gram
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 58 gram
Voedingsvezels: 8 gram

Kookweetje

Eet de pap gelijk na bereiding op. De pap dikt snel in als die even staat af te koelen. Naast havermoutvlokken kun je ook kiezen voor quinoavlokken, tarwevlokken, gerstvlokken, speltvlokken en ga zo maar door. Varieer zo veel mogelijk, zodat je zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 16-02-2015
#Smakelijksportief #Ontbijt

Lees ook