Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

50 gram gort
350 ml water
25 gram rozijnen
100 gram kalfslever, in plakjes gesneden
Peper en zeezout naar smaak
5 gram kokosolie
30 gram ui, in ringen gesneden
1 appel (goudrenet), in parten geschild
100 gram diepvrieskapucijners
2 eetlepels appelstroop
30 ml water

Bereidingswijze

  • Kook de gort in 350 milliliter water rustig kokend met de deksel op de pan in 30 minuten gaar.
  • Voeg na 20 minuten de rozijnen toe.
  • Bestrooi de kalfsleverplakjes met peper en zeezout naar smaak.
  • Verhit de kokosolie in de wok.
  • Bak de kalfslever om en om op matig hoog vuur in circa 5 minuten gaar, de kalfslever moet mooi rosé blijven.
  • Haal de kalfslever uit de wok.
  • Voeg de ui en de appel toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de kapucijners toe en roerbak nogmaals 1 minuut op hoog vuur en daarna op een laag vuurtje laten staan.
  • Neem een steelpan en verhit de appelstroop met het water. Roer dit met een garde tot een gladde saus en leg de plak kalfslever daarin. Verwarm deze door.
  • Giet de gare gort uit op een bolzeef en serveer direct op een bord.
  • Leg het kapucijnermengsel erbovenop en als laatste de kalfslever met de appelstroopsaus.

Bereidingstijd

35 minuten

Voedingswaarde

Energie: 597 kilocalorieën
Eiwit: 32 gram
Vet: 10 gram
Koolhydraten: 96 gram
Voedingsvezels: 18 gram

Kookweetje

Kalfslever is goed verkrijgbaar bij vakspecialisten, zoals de keurslager. De gort is ook te vervangen door 75 gram ongekookte zilvervliesrijst of 200 gram aardappelen.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 23-02-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook