Ingrediënten

50 gram gort
350 ml water
25 gram rozijnen
100 gram kalfslever, in plakjes gesneden
Peper en zeezout naar smaak
5 gram kokosolie
30 gram ui, in ringen gesneden
1 appel (goudrenet), in parten geschild
100 gram diepvrieskapucijners
2 eetlepels appelstroop
30 ml water

Bereidingswijze

  • Kook de gort in 350 milliliter water rustig kokend met de deksel op de pan in 30 minuten gaar.
  • Voeg na 20 minuten de rozijnen toe.
  • Bestrooi de kalfsleverplakjes met peper en zeezout naar smaak.
  • Verhit de kokosolie in de wok.
  • Bak de kalfslever om en om op matig hoog vuur in circa 5 minuten gaar, de kalfslever moet mooi rosé blijven.
  • Haal de kalfslever uit de wok.
  • Voeg de ui en de appel toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de kapucijners toe en roerbak nogmaals 1 minuut op hoog vuur en daarna op een laag vuurtje laten staan.
  • Neem een steelpan en verhit de appelstroop met het water. Roer dit met een garde tot een gladde saus en leg de plak kalfslever daarin. Verwarm deze door.
  • Giet de gare gort uit op een bolzeef en serveer direct op een bord.
  • Leg het kapucijnermengsel erbovenop en als laatste de kalfslever met de appelstroopsaus.

Bereidingstijd

35 minuten

Voedingswaarde

Energie: 597 kilocalorieën
Eiwit: 32 gram
Vet: 10 gram
Koolhydraten: 96 gram
Voedingsvezels: 18 gram

Kookweetje

Kalfslever is goed verkrijgbaar bij vakspecialisten, zoals de keurslager. De gort is ook te vervangen door 75 gram ongekookte zilvervliesrijst of 200 gram aardappelen.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 23-02-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook