Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Deze en meer leuke weetjes zijn te vinden in de Rapportage sport 2014, een publicatie van het Sociaal en Cultureel Planbureau die op 23 januari is verschenen. Een kwart van de bevolking doet niet of nauwelijks aan sport. Mensen met een matige of ernstige fysieke handicap zijn de afgelopen jaren meer aan sport gaan doen, al zijn er nog steeds veel minder gehandicapte mensen die elke week sporten dan mensen zonder handicap die wekelijks sporten. Mensen die wonen in buurten met een matige leefbaarheid, sporten minder en zijn minder vaak lid van een sportvereniging dan inwoners uit buurten met een (zeer) positieve leefbaarheid.

Blij met het sportaanbod

Bijna allemaal zijn we tevreden over het aantal wandel- en fietspaden in de buurt, de aanwezige sportaccommodaties en de keus aan sporten die we hebben. Twee derde van de Nederlanders beweegt voldoende volgens de bekende beweegnormen. Tegelijk zijn Nederlanders ook kampioen ‘zittenals we het vergelijken met bewoners van andere Europese landen.

Meer blessures

Het aantal sportblessures is de afgelopen tien jaar gestegen: tot twee blessures per duizend uur sport. Dat is gedeeltelijk te verklaren doordat fitness en hardlopen zo populair zijn geworden. Een groot deel van de regelmatige sporters en wedstrijdbezoekers (73%) voelt zich doorgaans veilig op en rondom sportwedstrijden, maar 38 procent heeft ook weleens iets vervelends meegemaakt.

Minder sportaccommodaties

Het aantal sportaccommodaties is sinds 2000 afgenomen. In 2012 waren er minder zwembaden (-8%) en openluchtsportaccommodaties (-7%). Het aantal overdekte sportaccommodaties is licht gestegen (+2%).

Meer weten?

De volledige Rapportage sport 2014 is hier te bestellen of downloaden.

 

Foto: Flickr CC / lamazone

 

  • Datum: 03-02-2015
#Sportparticipatie #Bewegen #Fitness #Hardlopen

Lees ook