Kom kennismaken met shorttrack

Al sinds de Olympische Spelen in Sotsji weten we dat wij Nederlanders op glad ijs meer kunnen dan langebaanschaatsen. Vooral dankzij het internationale succes van Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors zit de populariteit van shorttrack flink in de lift. En als je ziet dat zulke toppers de ene na de andere medaille winnen, is het natuurlijk extra leuk om het zelf ook te proberen en wie weet ooit net zo goed te worden als Sjinkie of Jorien.

Fijne kneepjes

Dat weet de KNSB ook. De schaatsbond organiseerde voorafgaand aan, tijdens en na afloop van het Europees kampioenschap onder andere samen met verenigingen de Shorttrack Clubtour. Trainers van lokale shorttrackverenigingen geven clinics om de jeugd de fijne kneepjes van de spectaculaire ijssport bij te brengen. Voor de jeugd in Dordrecht was er het project ‘Dordrecht Shorttrackt’, waarin 700 jongeren meededen aan een clinic en 2.171 jongeren het EK Shorttrack bezochten.

Gratis proefles

Ben jij ook zo onder de indruk van de prestaties van Sjinkie op het EK, maar heb je nog nooit op shorttrackschaatsen op het ijs gestaan? Bij verenigingen in het hele land kun je een keer gratis komen shorttracken. Vind je die proefles leuk en meld je je voor 1 maart aan als lid van de vereniging, dan maak je kans op een paar gloednieuwe shorttrackschaatsen!

Meer weten over shorttrack?

Elders op deze website vind je meer informatie en zoek je een club bij jou in de buurt. Voor specifieke informatie over de Shorttrack Clubtour kun je ook terecht op www.knsb.nl/shorttrack

Foto: Flickr CC / mastersSpeedSkating