Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het is nooit te koud om hard te lopen of om te fietsen, zolang je je maar goed aankleedt. Katoenen kleding neemt veel vocht op, waardoor je het snel koud krijgt. Slimmer is het dragen van kleding van kunststofvezels. Dat voert je transpiratie beter af. Draag minimaal drie lagen dunne kleding over elkaar, in plaats van één of twee warme kledingstukken. Trek ook weer niet te veel kleding aan, want als je eenmaal op dreef bent, krijg je het snel warm.

Pas je route aan

Kies een hardloopparcours dat je kunt dromen, zodat je niet onverwacht struikelt over een bevroren stoepje of je enkel verzwikt in een kuil die je over het hoofd zag. Je kunt ook meerdere kleine rondjes lopen in plaats van één grote. Zo ben je snel thuis als het weer plotseling omslaat. Maak het jezelf ook tijdens een fietstraining op een koude en winderige winterdag niet te moeilijk. Doe de eerste helft van je training tegen de wind in en beloon jezelf in de tweede helft – als de vermoeidheid de kop opsteekt – met rugwind.

Stel een doel

Hardlopen of fietsen in het zonnetje kan iedereen, maar in de winterkou kun je best een motivatieboost gebruiken, zeker als je ’s avonds in het donker sport. Schrijf je alvast in voor een leuke wedstrijd in het voorjaar. Dan heb je iets om naartoe te werken en heb je een goede stok achter de deur om regelmatig te trainen.

 

Bronnen: www.gezondheidsnet.nl en www.sportzorg.nl

Foto: Flickr CC / Forester401

  • Datum: 23-01-2015
#Tipvandeweek #Fietsen #Hardlopen #Motivatie

Lees ook