Ingrediënten

1 theelepel sesamzaad
2 walnoten gepeld, grof gebroken
1 sinaasappel, geschild + sap
½ limoen, uitgeknepen
1 eetlepel gembersiroop
100 gram veldslamix
50 gram wortel, in reepjes gesneden
75 gram gerookte kipfilet, in reepjes gesneden
2 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
2 gedroogde verse dadels, in reepjes gesneden
2 sneetjes bruin brood (of een dikke plak zelfgesneden boerenbrood van 70 gram)

Bereidingswijze

  • Bak het sesamzaad en de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Haal de pan van het vuur en blus dit af met het sap van de uitgeknepen sinaasappel en limoen en met de gembersiroop. Meng het geheel goed en de dressing is gereed. Doe dit mengsel nu in een kom, zodat het vocht niet verdampt door de hete koekenpan.
  • Meng de veldslamix en de wortel in een kom en voeg de gerookte kipfilet, abrikozen en dadels toe.
  • Meng de dressing erdoor en als laatste de sinaasappelparten en serveer samen met het brood. 

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 530 kilocalorieën
Eiwit: 27 gram
Vet: 16 gram
Koolhydraten: 70 gram
Voedingsvezels: 15 gram

Kookweetje

Deze maaltijd heeft een ideale verhouding tussen de drie energieleveranciers.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 05-01-2015
#Smakelijksportief #Lunch

Lees ook