Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Fantastick maakt het aanleren van de basistechnieken van hockey leuker, makkelijker en uitdagender. Als je begint met hockeyen, leer je eerst hoe je een hockeystick moet vasthouden. Grip is dan belangrijk, zeker bij het onder de knie krijgen van basistechnieken als drijven, pushen en dribbelen. Heb je een verkeerde grip, dan lukt het niet. Met de Fantastick is de grip bij de eerste basistechnieken makkelijk aan te leren. Het is ook belangrijk dat je hockeystick de goede lengte heeft: met een te lange stick is het lastig om een techniek aan te leren. De Fantastick is er daarom in verschillende maten. 

Fantastick 2.0

De Fantastick was in 2014 al een van de drie finalisten voor de Nationale Sport Innovatie Prijs.

Sportivation zette begin januari een crowdfundingcampagne op om de Fantastick 2.0 te kunnen ontwikkelen, een nog betere versie van de innovatieve hockeystick. Binnen twee weken was het benodigde bedrag van 40.000 euro behaald. Met de 2.0-versie kunnen ook kinderen met een beperking en middelbare scholieren kennismaken met de Fantastick.

Plezier motiveert

Ook hockeycoaches zijn enthousiast over de nieuwe hockeystick voor kinderen. “De Fantastick is een ideale hockeystick om sneller de basisbeginselen bij kinderen aan te leren en te verbeteren”, zegt Sjoerd Marijne, bondscoach van de Oranjevrouwen. “Plezier motiveert. Innovaties zoals de Fantastick zijn geweldig om jonge kinderen te leren hockeyen”, weet Marc Lammers, oud-bondscoach van de Oranjedames.

Meer weten?

Kijk op www.fantastick-hockey.nl of www.sportivation.nl/fantastick

  • Datum: 31-01-2015
#Innovatie #Materiaal #Hockey

Lees ook