Gezocht: wereldkampioen smoesjesverzinnen

Smoezen zijn er in ontelbaar veel verschijningsvormen. De meest gehoorde is: “Ik heb geen tijd.” En wat dacht je van: “Ik ben te moe” of “Ik vind sporten zo saai”. Die heb je zelf vast ook wel eens gebruikt. Sommigen geven ronduit toe dat ze niet van sporten houden. Anderen kiezen de weg van de minste weerstand door op voorhand al te roepen dat ze het toch niet volhouden. Waarom zou je dan beginnen…

De Smoesjesmeter

Volgens BBB Healthclub – coach voor vrouwen op het gebied van voeding, beweging en mindfulness – zijn vooral vrouwen sterren in het bedenken van redenen om maar niet te hoeven sporten. Om vrouwen te helpen hun gedrag beter te begrijpen en patronen te leren doorbreken, introduceert BBB Healthclub de Smoesjesmeter. Daarmee wordt in kaart gebracht welke redenen massaal worden aangevoerd om alle goede voornemens te saboteren.

Ben jij wereldkampioen smoesjesverzinnen? Of ken je iemand die heel bedreven is in het bedenken van uitvluchten? Dan is BBB Healthclub op zoek naar jou. De vrouw met de slimste smoes wordt namelijk geholpen om van haar “vrijbriefjesverslaving” af te komen. Vul dus snel de Smoesjesmeter in of stuur de link door naar iemand die steeds weer allerlei smoesjes bedenkt maar niet te hoeven sporten.

Genoeg redenen om wel te gaan

Er is natuurlijk altijd wel een excuus te bedenken om niet te gaan. Maar of je er nu zin in hebt of niet, het is gewoon beter voor je om te bewegen. Je voelt je minder moe, hebt meer energie en je bloeddruk gaat omlaag. Daar komt bij dat genoeg beweging het verouderingsproces vertraagt.

Gebruik je creativiteit eens op een andere manier en bedenk hoe je op een laagdrempelige manier meer kunt gaan bewegen. Een paar tips:

  • je hoeft heus niet altijd de deur uit om te sporten. Doe je buikspieroefeningen eens tijdens het televisiekijken of zoek op YouTube een paar goede instructievideo’s op;
  • neem de fiets naar je werk of de supermarkt;
  • bedenk dat je juist minder moe wordt van sporten, als je maar gaat;
  • samen sporten kan zorgen voor de juiste motivatie. Spreek gewoon af met een vriend of vriendin en houd elkaar in beweging;
  • welke sport je doet, dat bepaal je zelf! Kies iets waar je echt plezier in hebt. Dan houd je het het langste vol;
  • zorg ervoor dat je je belangrijkste bezwaren op voorhand wegneemt. Dan staan ze je op een later moment niet in de weg.

Wie weet verbaas je jezelf en blink je binnen de kortste keren uit in iets anders dan het bedenken van redenen om op de bank te blijven zitten.

Bron: BBB Healthclub
Foto: Shutterstock.com

Publicatiedatum: 22-01-2015