Doe mee aan de Koningsspelen 2015!

De Koningsspelen zijn bedoeld voor basisscholen uit Nederland en het Caribisch gebied. Doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Twee jaar geleden werden de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Dit jaar worden de Koningsspelen voor de derde keer georganiseerd, en wel op de laatste schooldag voor Koningsdag: 24 april 2015. “Het is natuurlijk gaaf dat we iets wat als een eenjarig project begon nu voor het derde jaar doen”, zegt Richard Krajicek, bedenker en organisator van de Koningsspelen.

undefined

Sportfeest

De sportieve en feestelijke dag zal net als voorgaande jaren starten met een gratis Koningsontbijt voor alle kinderen, aangeboden door Jumbo Supermarkten. Een goed ontbijt is broodnodig om voldoende energie te krijgen om te kunnen bewegen. “Ik denk dat het goed is kinderen bewust te maken van goede voeding en ook dat sporten en spelen leuk is”, aldus Krajicek.

Na het ontbijt kunnen de kinderen een warming-up doen voor de sportdag, op het speciaal voor de Koningsspelen geschreven lied ‘Energie’ van Kinderen voor Kinderen. Het lied en de bijbehorende videoclip zijn vanaf 27 maart te zien op de websites van de Koningsspelen en Kinderen voor Kinderen. Vorig jaar dansten en zongen meer dan 1,1 miljoen kinderen gelijktijdig de 'Kanga'. Hiermee is zelfs een (officieus) wereldrecord gevestigd!

Koninklijke sportdag

De sportdag met een koninklijk tintje kan door scholen in volledige vrijheid ingevuld worden. Zij kunnen hiervoor het eigen schoolplein gebruiken, maar kunnen ook samenwerking zoeken met andere scholen of sportverenigingen in de buurt.

undefined

Wilt u dat de school van uw kinderen ook meedoet aan de Koningsspelen van 2015? Attendeer de leerkrachten dan snel op het feit dat de school zich op tijd moet inschrijven. Dat kan eenvoudig via Koningsspelen.nl!

Foto header: ANP Photo
Andere foto’s: Facebook en Flickr/CC Pascal Scheffers

Publicatiedatum: 09-01-2015