Alle hens aan dek: word vrijwilliger bij SAIL Amsterdam

SAIL, het grootste nautische evenement ter wereld, wordt één keer in de vijf jaar georganiseerd en is gratis toegankelijk voor publiek. Verschillende tallships en ander varend erfgoed zullen in de Nederlandse wateren te bewonderen zijn. Zij vertellen verhalen over onze geschiedenis en de bloeiende internationale handel van weleer.

De Nederlandse maritieme industrie neemt een belangrijke plaats in binnen SAIL 2015. Deze editie legt de verbinding tussen verleden, heden en toekomst middels het thema ‘Van Gouden Verleden naar Gouden Toekomst’.

SAIL In, SAIL Out

Op 19 augustus 2015 kun je tijdens de zogeheten ‘SAIL In’ in verschillende Noordzeekanaal-gemeenten al die prachtige schepen langs zien varen. Wanneer zij aangemeerd liggen in de Amsterdamse IJhaven, ben je welkom aan boord en kun je genieten van verschillende kleinere evenementen en activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wanneer de schepen en hun bemanning weer het ruime sop kiezen, kun je hen tijdens SAIL Out een behouden vaart wensen door ze uit te zwaaien.

Meld je aan

SAIL belooft dit jaar groter en mooier te worden dan ooit en is op zoek naar vrijwilligers met passie voor maritiem erfgoed. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol – zonder hen zou SAIL Amsterdam niet kunnen worden georganiseerd.

Wil jij samen met 499 andere vrijwilligers SAIL Amsterdam 2015 tot een onvergetelijk succes maken? Geef je dan nu op.

Foto: Flickr/CC Guido Crolla

Publicatiedatum: 20-01-2015