Ingrediënten

10 gram pijnboompitten
5 ml olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel Provençaalse kruiden
2 sneetjes volkorenbrood
1 blikje tonijn op waterbasis, uitgelekt
100 gram veldslamix
100 gram tomaat, in parten
1 ei, gekookt en in parten (7 minuten koken)
1 eetlepel aceto balsamico

Bereidingswijze

  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Roer de olie, de knoflook en de Provençaalse kruiden in een kommetje.
  • Besmeer 2 sneetjes volkorenbrood met dit mengsel.
  • Verhit een droge koekenpan en bak de sneetjes om en om tot toast.
  • Meng de veldslamix samen met de tonijn in een kom.
  • Snij de geroosterde broodplakken in dobbelstenen en verdeel dit over de salade.
  • Verdeel de partjes tomaat en ei op de salade.
  • Strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
  • Sprenkel druppels aceto balsamico over de salade.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 507 kilocalorieën
Eiwit: 49 gram
Vet: 19 gram
Koolhydraten: 35 gram
Voedingsvezels: 7 gram

Kookweetje

Snel te maken en je komt op een smaakvolle wijze af van het ‘oude, droge’ volkorenbrood dat nog in je broodtrommel lag. Deze maaltijdsalade zit laag in koolhydraten en hoog in eiwitten vanwege het ei en de tonijn die is gebruikt. Uitermate geschikt na een training voor een goed herstel van de spieren.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 15-12-2014
#Smakelijksportief #Lunch

Lees ook