Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Clubprofiel! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Clubprofiel zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

200 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
125 gram knolselderij, in blokjes gesneden
150 gram witlof, ragfijn gesneden
1 mandarijntje, gepeld en in stukjes
2 walnoten
3 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
50 ml magere yoghurt
Peper een zeezout naar smaak
5 gram kokosolie
120 gram kalkoenfilet, in platte, brede, dunne repen
1½ eetlepel balsamicoazijn

Bereidingswijze

  • Zet de aardappelen en knolselderij op met koud water en kook deze gaar in 20 minuten.
  • Meng de witlof, mandarijn, walnoten, abrikozen en yoghurt. Voeg peper en zeezout naar smaak toe.
  • Verhit de kokosolie in de wok en bak de kalkoenfiletrepen in circa 8 minuten op matig vuur om en om bruin.
  • Blus de kalkoenrepen af met de balsamicoazijn.
  • Giet de gaargekookte knolselderij en aardappel af en stamp dit met een stamppotstamper fijn. Breng met peper en zeezout op smaak.
  • Schep de aardappel-knolselderijpuree op een bord en leg de kalkoenrepen daarop.
  • Druppel de balsamicojus er mooi omheen.
  • Serveer de witlofsalade erbij.

Bereidingstijd

25 minuten

Voedingswaarde

Energie: 572 kilocalorieën
Eiwit: 44 gram
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 67 gram
Voedingsvezels: 20 gram

Kookweetje

Witlof geeft een minder bittere smaak af wanneer het hart van de witlof wordt weggesneden. Snij hiervoor de witlofstronkjes in de lengte door en verwijder het bittere hart voordat je het ragfijn snijdt. Kalkoenfilet bevat meer eiwitten en minder vetten in vergelijking met kipfilet.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 01-12-2014
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook