Ingrediënten

2 sneetjes bruin brood (of een dikke plak zelfgesneden boerenbrood van 70 gram)
50 gram tomaat, in schijfjes gesneden
1 banaan, in schijfjes gesneden
½ mango, in stukjes gesneden
2 eieren
Peper en zeezout naar smaak

Bereidingswijze

  • Verhit de wok zonder vetstof en bak het brood knapperig bruin. Haal de sneetjes vervolgens uit de wok en leg ze op een bord.
  • Verhit de wok opnieuw zonder vetstof en bak als eerste de tomaat om en om.
  • Voeg vervolgens de banaan en mango toe en bak al omschuddend door.
  • Kluts de eieren in een schaaltje en schenk deze over in de wok op het fruit en de tomaat.
  • Bak op laag vuur met een deksel op de pan totdat het ei gestold is. Voeg peper en zeezout naar smaak toe.
  • Serveer het gebakken ei met zoet fruit op de sneeën brood.

Bereidingstijd

15 minuten

Voedingswaarde

Energie: 447 kilocalorieën
Eiwit: 21 gram
Vet: 12 gram
Koolhydraten: 64 gram
Voedingsvezels: 10 gram

Kookweetje

Het eiwit van een ei bevat een hoge biologische waarde. De biologische waarde geeft weer hoe sterk het aminozuurpatroon van een ei lijkt op het patroon van het eiwit in ons lichaam. Het eiwit van een ei kan hierdoor goed opgenomen worden in het lichaam en is dus een goede eiwitbron voor sporters.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 29-12-2014
#Smakelijksportief #Ontbijt

Lees ook