Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Als vrijwilligersorganisatie kent Reddingsbrigade Nederland als geen ander het belang van het ondersteunen van het goede doel. De Reddingsbrigade zet zich met ruim 5.000 vrijwilligers gedurende het hele jaar in om verdrinkingsdood te voorkomen en te bestrijden. Dit doet zij door middel van het geven van opleidingen en voorlichting en het houden van toezicht langs de kustlijn.

Reddingsbrigade Nederland kent de preventieve waarde van goede begeleiding en juiste voorlichting en weet hoeveel geld ervoor nodig is om dat goed te regelen. Fondsenwerving is cruciaal. Het ene goede doel moet het andere helpen, aldus de initiatiefnemers van de actie: “Samen redden we het beter.”

Bestemming: Glazen Huis

45 reddingsboten zullen voor de actie in een lang lint honderd kilometer varen door Noord-Holland. De vaartocht begon vanochtend om negen uur in de Oosterhaven in Medemblik. Daarna varen de boten via Middenmeer, Kolhorn, Nieewe Niedorp, Noord-Scharwoude, Alkmaar, De Woude, Zaandam en Velsen-Zuid om uiteindelijk maandagmiddag 22 december in Haarlem aan te komen op de plaats van bestemming. Het in totaal opgehaalde bedrag zullen de initiatiefnemers van de actie dan bij het Glazen Huis in de vorm van een cheque aan de dj’s van 3FM overhandigen.

Doe mee!

Het doel van Serious Rescue is om vooraf en tijdens de vaartocht zo veel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. Wil je ook doneren? Dat kan!

De kosten voor de vaartocht worden overigens niet betaald met jouw donatie. Die worden geheel gedragen door sponsoren en de reddingsbrigades zelf. Op Seriousrescue.nl vind je meer informatie over de actie en de complete vaarroute.

Foto: Reddingsbrigade Nederland

  • Datum: 20-12-2014
#Goededoelen #Evenementen

Lees ook