Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Jibb Helmond organiseert voor alle doelgroepen, van kleuters tot 55+-ers, activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld De Beweegtuin bij Speeltuin Leonardus. In deze beweegtuin kunnen de inwoners van Helmond samen met anderen in de buitenlucht in beweging te komen. De Beweegtuin bestaat uit een serie toestellen waar telkens twee mensen tegelijk gebruik van kunnen maken. Doordat De Beweegtuin in de speeltuin ligt, kunnen vaders en moeders en opa’s en oma’s er samen met hun (klein)kind(eren) van genieten. Een vaste Beweegtuin-bezoeker is Petra (61). Zij is sinds januari van dit jaar actief in De Beweegtuin. “Vier jaar geleden heb ik een bypassoperatie gehad en sindsdien beweeg ik. Ondertussen ben ik al 97 kilo afgevallen. Ik ben gewoon herboren, zo voelt dat. Via een kennis van mij, Maria, ben ik bij De Beweegtuin beland. Drie keer in de week ga ik naar De Beweegtuin en sport ik, onder andere samen met Maria.”

Contact

Gerard Fijen, buurtsportcoach van Stichting Jibb: “De Beweegtuin-bezoekers variëren in leeftijd van 25 tot tachtig jaar. We hebben 120 bezoekers per week. We beginnen de les met een danswarming-up, daarna gaan we door naar de apparaten in De Beweegtuin. In De Beweegtuin doe je wat je lichamelijk aankunt. Je past je aan aan je bewegingsmogelijkheden. Lukt dat niet, dan help ik je daarbij zodat je met de rest van de groep kan meesporten.” Petra vindt het contact met andere mensen het leukst aan De Beweegtuin. “Ik heb veel mensen ontmoet hier en heb er echt vrienden aan overgehouden. Het is hier heel gezellig, vooral het kopje koffie na afloop van de training. We praten dan over alledaagse dingen.” 

Jibb Helmond

Jibb Helmond werkt samen met alle scholen in Helmond (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en beroepsonderwijs). Om zo veel mogelijk mensen te bereiken en het aanbod af te stemmen op persoonlijke wensen, werken ze ook samen met ruim zeventig sportaanbieders, welzijnsorganisaties, wijkverenigingen, BSO-organisaties en de gemeente.

Jibb biedt de activiteiten aan in sportparken, sportzalen, trapveldjes, pleintjes, bossen en andere natuurlijke omgevingen. Iedereen kan op alle locaties in de stad deelnemen aan ons programma. 

Ontdek jouw sport ook via Jibb Helmond.

Bron en foto: Jibb Helmond 

  • Datum: 16-12-2014
#Bewegen #Samensporten

Lees ook