Op de pedalen: een goed begin is het halve werk

Een zware fietstocht is niet zomaar iets. Het vormt een immense belasting voor lichaam en geest, dus training is van groot belang om je uithoudings- en doorzettingsvermogen te optimaliseren. In je voorbereiding op die ultieme prestatie moet er – om blessures te voorkomen – voldoende aandacht zijn voor een gedegen trainingsopbouw, maar zeker ook voor herstel.

Fietsers die hun grenzen willen verleggen doen er verstandig aan een duidelijk doel te stellen, om vervolgens nauwgezet de weg daarnaartoe uit te stippelen. Eenmaal op de pedalen dien je zo veel mogelijk om eventuele valkuilen (denk aan veelvoorkomende problemen onderweg als hongerklop en materiaalpech) heen te sturen. Maar wat is dat dan, een gedegen trainingsopbouw? Hoe zorg je voor voldoende rust? En hoe voorkom je dat je op de helft van de tocht een inzinking niet te boven komt?

Begrijpelijk en betrouwbaar

Op internet is natuurlijk veel informatie te vinden, maar juist door deze overvloed aan informatie zien veel wielrenners door de bomen het bos niet meer. Sportzorg.nl, de voorlichtingssite van de Vereniging voor Sportgeneeskunde, biedt wielerliefhebbers met een doel de helpende hand.

Sportzorg.nl heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van wielrennen informatie verzameld over alles wat er bij het trainen voor een flinke tocht komt kijken. De groep experts, bestaande uit sportartsen, mental coaches, wielrenners van diverse niveaus, bewegingswetenschappers, trainers/coaches, aangevuld met vertegenwoordigers van belangrijke partijen als wielerbond KNWU, toerfietsunie NTFU en VeiligheidNL, verzamelde en vertaalde wetenschappelijk onderzoek naar begrijpelijke en betrouwbare informatie voor wielrenners. Resultaat: een uiterst bruikbare handleiding, getiteld Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel, waarin alle facetten van de voorbereiding op prestatietochten aan bod komen.

In vijf hoofdstukken worden alle aspecten van de voorbereiding op een tocht belicht: van fietsuitrusting tot doelgerichte training, en van verantwoorde voeding tot de juiste mindset. Ter afsluiting biedt de handleiding praktische informatie over waar de gewenste deskundige ondersteuning te vinden is.

Bestel met korting

Ben je van plan om in het nieuwe jaar een mooie tocht te maken op de racefiets? En wil je je op en top voorbereiden op deze zware taak? Bestel de handleiding dan meteen en doe je voordeel met de vele tips. Sportzorg.nl geeft bezoekers van Sport.nl gedurende de feestdagen maar liefst dertig procent korting op de normale verkoopprijs! Een mooie manier om 2015 sportief en doelgericht te beginnen.

Profiteren van deze aanbieding kan van 24 december 2014 tot en met 5 januari 2015. Om teleurstellingen te voorkomen: de boekjes worden pas vanaf maandag 5 januari verzonden.

Bron: Sportzorg.nl
Foto: Flickr/CC Hindrik Sijens

Publicatiedatum: 24-12-2014